Roede
Roede
Sitrusstekt kyllinglårfilet
med glaserte grønnsaker og couscousRetten har ingen vurdering
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sulfitt·
- Sennep·
- Hvete·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Purre
½–1 stk
Fennikel
½–1 stk
Gulrot
1 stk
Appelsin
½ stk
Honning
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
Sennepsvinaigrette
½ pakke
Olje
1 ts
Couscous
125 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Sitruskrydder
½–1 pakke
Olje
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 631 kcal
- Fett: 24 g
- Karbohydrater: 62 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Snitt purren i to på langs, skyll den godt innvendig, og kutt den i fire på tvers. Skyll fennikelen og skrell gulroten. Kutt fennikelen i mellomstore båter, og gulroten i fire på langs. Fordel grønnsakene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 25 minutter.
Tilbered couscousen som anvist på pakken.
Skjær skallet av appelsinen, og kutt appelsinen i terninger. Ha honningen og soyasausen i en stekepanne, og varm det opp på lav varme, slik at honningen blir flytende. Vend honning- og soyablandingen inn med grønnsakene når det gjennstår 10 minutter av grønnsakenes steketiden. Vend appelsinen og sennepsvinaigretten inn med grønnsakene før servering.
Skyll og varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i omtrent 3 minutter på hver side, eller til den er gjennomstekt. Krydre med sitruskrydderet mot slutten av steketiden.
150 g Couscous: 100 g Kylling: 125 g Energiinnhold: ca. XXX kcal. For deg som registrerer middagen i Roedeappen: 1. Søk etter oppskrift. 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).
God middag!