Fried rice med soyastekt svinekjøtt
edamamebønner og stekt eggNy oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Egg·
- Soya
Basisvarer:
- Olje
- pepper
- salt
- sukker
Fullkornsris
135 g
Gulrot
1 stk
Gul løk
½ stk
Delt kinakål
200 g
Edamamebønner
1 pakke
Finkuttet ingefær, hvitløk og chili
1 pakke
Hønsebuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
½ pose
Svinestrimler
300 g
Glutenfri soyasaus
½ pose
Sukker
½ ts
Egg
2 stk
Chiliflak
1 pakke
Lime
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 727 kcal
- Fett:
- 27 g
- Karbohydrater:
- 62 g
- Protein:
- 58 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du ønsker en mer klassisk fried rice, kan du røre inn eggene sammen med risen og grønnsakene.
Tilbered risen som anvist på pakken. Skrell gulroten og løken. Kutt gulroten i små terninger, og grovhakk løken og kålen.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme. Stek kjøttet i 2–3 minutter, til det har fått en jevn stekeskorpe. Rør inn ½ ts sukker og halve pakken med soyasaus, og ha kjøttet og sjyen over på en tallerken.
Ha litt ny olje i stekepannen og stek gulroten, løken, edamamebønnene og kålen i 2–3 minutter. Skru opp til høy varme, og rør inn den kokte risen. Stek det hele i 3–4 minutter. Vend inn ingefærblandingen, resten av soyasausen, buljongen, og kjøttet og sjyen fra forrige punkt. Smak til med salt og pepper.
Varm opp en ny stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Knekk eggene i pannen, og stek dem i 2–3 minutter, til eggehviten har stivnet, men eggeplommen er rennende. Krydre med litt salt og pepper.
Kutt limen i båter. Server den stekte risen med stekt egg, og topp med ønsket mengde av chiliflakene. Server limebåtene ved siden av.
God middag!