Röstitaco med chilimarinert kylling, avokado, lettsyltet rødkålsalat og limedressing

Fusion

Röstitaco med chilimarinert kylling

avokado, lettsyltet rødkålsalat og limedressing
Ny oppskrift
Under 30 min
12 Ingredienser
Mexico møter Sveits i denne tacoen hvor tortillaene er byttet ut med röstipotet, og toppet med spicy kylling, rødkål og en syrlig limedressing.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • egg
  • olje
  • salt
  • smør
  • sukker
Gul løk
½ stk
Røkt chilimix
½–1 pakke
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Olje
1 ss
Salt
½ ts
Poteter
350 g
Maisstivelse
1 pakke
Egg
1 stk
(Egg)
Salt
½ ts
Finsnittet rødkål
100 g
Lime
½ stk
Sukker
1 ts
Lettrømme
75 g
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Avokado
½–1 stk
Koriander
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
705 kcal
Fett:
41 g
Karbohydrater:
46 g
Protein:
39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan også rive kyllingen fra hverandre med to gafler, for en "pulled chicken" variant.

Varm opp stekeovnen til 180 grader varmluft. 
 Skrell og kutt løken i skiver. Ha løken, 1 ss olje, chilikrydderet, ½ ts salt og kyllingen i en ildfast form, og vend det hele godt sammen. Stek kyllingen og løken i ovnen i 20 minutter. Kutt kyllingen i mindre biter før servering (se tips).
 Skrell potetene om ønskelig, og grovriv dem. Klem ut mest mulig av væsken, og ha de revne potetene i en bolle sammen med maisstivelsen, ett egg og ½ ts salt. Vend det hele godt sammen.
 Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt smør og olje. Press potetblandingen til små flate kaker, og stek dem i omtrent 3 minutter på begge sider, eller til de er gylne og sprø. Gjenta prosessen til det er tomt for potetblanding, og ha røstiene over på et stekebrett med bakepapir. Stek røstiene under kyllingen i ovnen når det gjenstår 5 minutter av kyllingens steketid.
Fjern det ytterste laget, kutt rødkålen i tynne strimler, og ha dem i en bolle. Ha i 1 ts sukker og litt salt, og skvis over saften fra halve limen. Vend godt sammen, og la det hele marinere frem til servering.
 Snitt avokadoen på langs og fjern steinen. Løft ut avokadokjøttet med en skje og del det i skiver. Skyll og grovhakk korianderen.
Rør sammen lettrømmen og saften fra resten av limen i en skål, og smak til med salt.
Sett sammen tacoene med røstiene, avokadoen, kyllingen, kålsalaten, limedressingen og korianderen.
God middag!