Pankopanert fish and chips med tartarsaus og Japansk Sunomonosalat

Fusion

Pankopanert fish and chips

med tartarsaus og Japansk Sunomonosalat
Ny oppskrift
Under 40 min
16 Ingredienser
Visste du at 40 prosent av all hyse som konsumeres i Storbritannia kommer fra Norge. Her har den klassiske Fish n`Chips fått følge av japanske smaker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sesamfrø
    ·
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • eddik 7 %
  • hvetemel
  • olje
  • pepper
  • salt
  • sukker
Poteter
350 g
Hysefilet
300 g
(Fisk)
Lime
½ stk
Egg
2 stk
(Egg)
Panko
1 pakke
(Hvete)
Hvetemel
3 ss
Sesamfrø
1 pakke
(Sesamfrø)
Agurk
½ stk
Reddiker
1 bunt
Glutenfri soyasaus
½–1 pose
(Soya)
Chiliflak
½–1 pakke
Eddik 7 %
1 ss
Sukker
1 ss
Bladpersille
1 bunt
Sjalottløk
1 stk
Kapers
½–1 glass
Lettmajones
½–1 pakke
(Egg)
Lettrømme
½–1 pakke
(Melk, Laktose)
Lime
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
720 kcal
Fett:
29 g
Karbohydrater:
72 g
Protein:
44 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft. 
Skyll og kutt potetene i tynne staver. Fordel potetstavene på et stekebrett med bakepapir, og ha over litt olje, salt og pepper. Stek potetene midt i ovnen i 25–30 minutter, eller til de er gylne. Vend om et par ganger underveis i steketiden for et jevnere resultat.
Kutt fisken i skiver på omtrent 3 cm. Skyll limen og finriv skallet (kun det grønne) på et rivjern. Knekk eggene i en skål, pisk dem sammen med en gaffel og vend inn limeskallet. Ha 3 ss mel på en tallerken sammen med litt salt og pepper, og pankoen på en annen. Vend fisken først i melet, så i eggeblandingen, og til slutt i pankoen. Legg stykkene over på et brett. 
Rist sesamfrøene i en tørr stekepanne på høy varme i omtrent 30 sekunder. Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Pisk sammen soyasausen, 1 ss eddik, 1 ss sukker og chiliflakene i en skål, og vend inn agurken. La agurken marinere frem til servering, og vend inn reddikene og sesamfrøene rett før servering. 
Skyll persillen, skrell løken, og hell laken av kapersen. Finhakk persillen, løken og kapersen. Vend majonesen, rømmen, løken, kapersen og persillen sammen i en skål, og smak til med saft fra limen, salt og pepper. 
 Varm opp stekepannen fra punkt 4 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek fisken i omtrent 2 minutter på hver side, eller til den er gyllen og gjennomstekt. Krydre med salt og pepper. 
God middag!