Pasta linguini med laks, hjemmelaget pastasaus og ruccolasalat med granateplebalsamico
Roede

Pasta linguini med laks, hjemmelaget pastasaus og ruccolasalat med granateplebalsamico

Ny oppskrift
Under 25 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Gluten
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Hvetemel
  • malt muskatnøtt
  • margarin
  • pepper
  • salt
Fullkornslinguine
150–250 g
(Gluten)
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Margarin
2 ss
Lettmelk
5 dl
(Melk, Laktose)
Hvetemel
2 ss
Fiskebuljong
1 pakke
(Fisk)
Sitron
½–1 stk
Laksefilet
325 g
(Fisk)
Babykålblanding
300 g
Ruccola
50 g
Klasetomat
1 stk
Basilikumolje
15 ml
Granateplebalsamico
15 ml
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Du kan bruke 1–2 ss maisstivelse/maizenna, om du ikke tåler hvetemel.

Sett over en stor kjele med rikelig lettsaltet vann til koking av pasta. Tilpass mengden pasta til din familie. Kok pastaen såkalt al dente, altså med en fast kjerne, i omtrent 10–11 minutter. Hell av vannet og dekk med lokk.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Stek løk og hvitløk til det er blankt i en vid kjele med margarin. Rør inn hvetemel og visp inn melk, litt etter litt. Kok opp mens du rører underveis (se tips). Ha i fiskebuljong og la sausen småkoke i minst 5 minutter, for å få bort melsmaken. Smak til med finrevet sitronskall, litt sitronsaft, salt, pepper og finrevet muskatnøtt. Pass på, sausen brenner seg lett ved for sterk varme.
Skyll fisken i kaldt vann, tørk den og del den i terninger. Rør babykålblandingen inn i sausen og la det trekke til den har falt litt sammen, i omtrent 2 minutter. Legg så i lakseterningene og dekk til med lokk. La saus, grønnsaker og laks trekke i sausen i omtrent 2–3 minutter, under lokk. 
Skyll og tørk ruccola. Kutt tomat i terninger. Vend salat og tomat i basilikumolje og granateplebalsamico. Krydre med litt salt og pepper. 
Server pasta linguini med laks, hjemmelaget pastasaus og ruccolasalat med granateplebalsamico.
100 g Laks og saus: 300 g Salat Energiinnhold: ca 480 kcal For deg som registrerer måltidene i Roede-klubben.no, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram)
God middag!