Ovnsbakt torsk med potetmos, chorizo og fennikelsalat
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Extra virgin olivenolje
- helmelk
- salt
- smør
- solsikke-/rapsolje
Solsikke-/rapsolje
1/2 ss
Sjalottløk
1/2 stk
Salt
ts
Torskefilet
400 g
Salt
ts
Timian
1/2 pakke
Hvitløk
1 fedd
Extra virgin olivenolje
1 ss
Fennikel
1 stk
Sitron
1/2 stk
Extra virgin olivenolje
1/4 dl
Salt
ts
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan gjerne gjøre litt mer ut av chorizo-/løkmiksen. Litt friske urter, kapers eller tomatterninger kan være godt å tilsette. Ønsker du en mer sjyfølelse, kan du tilsette litt soyasaus, kyllingbuljong og eddik eller sitronsaft. En skvett sherry smaker også godt.
Sett ovnen på 180 grader. Skrell poteter og del dem i grove terninger. Kok potetene på svak varme i usaltet vann til de er møre, omtrent 15 minutter.
Skjær chorizopølsen i tynne skiver og stek skivene sprø.
Begynn med en kald stekepanne, ha i chorizo og tilsett olje. Sett stekeplaten på middels+ temperatur.
Finhakk sjalottløk og la den frese med i de siste minuttene av steketiden. Krydre med salt og pepper (se tips).
Legg fisken på et ildfast fat og krydre den med salt, pepper og timian.
Knus hvitløk, bland den med olivenolje og ha blandingen over fisken.
Sett fatet i ovnen og bak fisken i 10–12 minutter. Fisken er ferdig når den så vidt flaker seg når du presser lett på den.
Rens og vask fennikel.
Kutt den syltynt, enten med en skarp kniv, et rivjern eller på mandolin. . Legg skivene i iskaldt vann i 5–10 minutter.
La fennikelen renne av seg i et dørslag. Bland skivene med sitronsaft og olivenolje i en bolle. Smak til med salt og pepper.
Sil vannet av potetene og la dem dampe seg litt tørre.
Mos inn smør og spe med litt og litt melk til du får ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper til slutt.
God middag!