Mathvetesalat med bakt søtpotet, sprøstekt bacon og cottage cheese-topping

Mathvetesalat med bakt søtpotet

sprøstekt bacon og cottage cheese-topping
Ny oppskrift
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Gluten
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
  • vann
Mathvete
1 pakke
(Hvete, Gluten)
Hønsebuljong
1 pakke
Søtpotet
1 stk
Bacon
150 g
Sitron
½ stk
Hvitløksfedd
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Cottage cheese
240 g
(Melk, Laktose)
Sjalottløk
2 stk
Honning
1 pakke
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Vann
½ dl
Spinat
100 g
Ruccola
50 g
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
663 kcal
Fett:
18 g
Karbohydrater:
80 g
Protein:
45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
 Tilbered mathveten som anvist på pakken, men bruk hønsebuljongen i kokevannet.
Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Fordel søtpotetterningene og baconet på et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek det hele i ovnen i 15–20 minutter, eller til søtpoteten er mør og baconet er gyllent.
Skyll sitronen og persillen, og skrell hvitløken. Finhakk hvitløken og persillen, og finriv skallet (kun det gule) fra sitronen på et rivjern. Ha cottage cheesen i en skål og bland inn persillen, sitronskallet og hvitløken. Smak til med salt og pepper.
Skrell og del sjalottløkene i to på langs. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje og 1 ss smør. Stek løken med snittflaten ned i 2–3 minutter, til den er gyllen. Tilsett honningen, la den smelte, og skvis over saft fra halve sitronen. Ha i ½ dl vann, og la det hele småkoke i 5–6 minutter til laken tykner litt og løken er mør.
 Skyll og tørk spinaten og ruccolaen. Ha salaten på et fat, og fordel mathveten og den bakte søtpoteten og baconet over. Del løken litt fra hverandre og topp salaten med løken, honninglaken, og klikker med cottage cheese- toppingen. Skvis over litt saft fra resten av sitronen til slutt.
God middag!