Godt og rimelig
Godt og rimelig
Vegetar
Krydret søtpotetkrem og bulgur
med stekt brokkoli, reddik og fetatoppingNy oppskrift
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
- smør
Søtpotet
1 stk
Paprikakrydder
½–1 pakke
Smør
1 ss
Bulgur
125 g
Smør
1 ss
Kikerter
1 pakke
Fetaost
100 g
Brokkoli
1 stk
Reddiker
1 pakke
Yoghurt naturell
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 711 kcal
- Fett:
- 31 g
- Karbohydrater:
- 77 g
- Protein:
- 33 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skrell og kutt søtpoteten i terninger. Fordel terningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Bak søtpoteten i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til den er mør.
Tilbered bulguren som anvist på pakken. Vend 1 ss smør inn i den ferdigkokte bulguren.
Sil og skyll kikertene. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kikertene under omrøring i omtrent 5 minutter, eller til de er gylne. Krydre med litt salt og pepper, og ha kikertene over i en skål. Smuldre fetaosten.
Del brokkolien i små buketter, og skrell og kutt stilken i skiver. Skyll nektarinen og reddikene. Kutt nektarinen i tynne båter og reddikene i tynne skiver. Varm opp stekepannen fra forrige punkt til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek brokkolien i 2–3 minutter, og krydre med litt salt og pepper.
Ha den ferdigbakte søtpoteten over i et litermål sammen med 1 smør og ønsket mengde av paprikakrydderet. Kjør det hele sammen til en jevn krem med en stavmikser. Spe eventuelt med litt vann, og smak til med mer av paprikakrydderet, salt og pepper.
Smør søtpotetkremen på tallerkener, og spre bulguren over. Fordel brokkolien, nektarinen og reddikene over, og topp med fetaosten og kikertene. Ringle over yoghurten til slutt.
God middag!