Tzatziki – enkel oppskrift på gresk favoritt

Tzatziki er en kjær favoritt fra det greske kjøkken. Den klassiske dippen, som består av yoghurt, agurk, hvitløk, olivenolje og urter, er et friskt tilbehør til alt av grillmat. I Hellas serveres den ofte som forrett til en bit med brød - eller som en del av et større måltid. Tzatziki skal serveres kald, som et avkjølende tilbehør til sterke, varme retter. Server med gresk salat og pitabrød for et komplett gresk måltid.

Akkurat nå! Vi har satt Hellas på menyen - prøv en smakfull gresk klassiker, souvlaki med tzatziki og sitron.

Klassisk tzatziki

Det er lett å tilpasse tzatziki etter dine personlige preferanser. Tilsett ekstra sitronsaft eller syre, eller prøv deg på en urtetzatziki? Mynte gir en frisk smak, og er perfekt følge til hvitløk. Eller tilsett dill for en nordisk touch. Prøv deg frem, og bruk urter du selv liker. Topp med kalamataoliven, og drøm deg bort til Middelhavets solkyssede kyst.

Tzatziki

Denne oppskriften er en klassisk tzatziki, og er like enkel å lage som å nyte. La tzatzikien stå kaldt i 30 minutter før servering, for at smakene får sette seg ordentlig.

Ingredienser:

  • ½ hvitløksfedd
  • 1 agurk
  • 1 dl gresk yoghurt
  • Salt
  • Pepper

Sånn gjør du:

  1. Skrell og finhakk hvitløken
  2. Skyll og grovriv agurken. Klem ut så mye væske som mulig av agurken, og ha den i en skål.
  3. Bland med hvitløk, yoghurt, salt og nykvernet pepper.

Server tzatziki til grillede grønnsaker, eller som svalende tilbehør til kryddersterke retter. Tzatziki er perfekt som dip, eller som en av mange småretter på en deilig sommerbuffet. God middag!