Hjemmelagde Polarbrød
Thomas

Thomas

Matfaglig leder i Godtlevert

Hjemmelagde Polarbrød

Polarbrød er en garantert vinner i matboksen til barna. Superenkelt å lage og en artig variasjon fra vanlige brødskiver. Brødene passer også godt til supper eller gryteretter.

Ingredienser:

5 dl sammalt hvetemel

5 dl siktet hvetemel

½ pakke tørrgjær

1 ts salt

2 ts sukker

4 dl melk

2 dl vann

1 dl solsikke-/rapsolje

Fremgangsmåte:

Bland de tørre ingrediensene i en bolle til en kjøkkenmaskin. Tilsett melk, vann og olje, og elt deigen på sakte tempo i omtrent 10 minutter. La deigen stå og heve på et lunt sted i omtrent 1 time.

Del deigen i 16 emner og trill dem til boller. Kjevle bollene ut til runde brød med ½ cm tykkelse. Prikk i brødene med en grillpinne. Det er en morsom oppgave for barna.

Etterhev brødene i 15 minutter, og stek dem midt i ovnen med over- og undervarme på 200 grader i omtrent 10 minutter.

Polarbørd passer fint å fryse ned. De kan enkelt varmes opp i brødrister eller ovn til en senere anledning. Perfekt etter-skolemat til barna!

Les også

Bringebærsmoothie

Metervare

Milkshake

Tilbehør til sommerens pølser

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo