Hjem
/
Potetsalat på to måter
Potetsalat på to måter
Del

Potetsalat på to måter

Ingen sommer uten potetsalat! Potetsalat passer til det meste, og kan varieres nesten i det uendelige. Det er bare å finne frem det du har i grønnsaksskuffen og bruke fantasien. Men så trenger du heller ikke så mange ingredienser for å få til en skikkelig god potetsalat - det enkle er ofte det beste. Her tipser vi om to enkle varianter - en basert på en sennepsvinaigrette og en med en base av crème fraiche.
28. juni, 2021

Potetsalat med reddiker, vårløk og sennepsvinaigrette

Du trenger (til 4 personer)

  • 700 g poteter (gjerne nypoteter, dersom de er i sesong)
  • 1 bunt reddiker
  • 1 bunt vårløk
  • 1 bunt bladpersille
  • Sennepsvinaigrette

Slik gjør du:

Start med sennepsvinaigretten. Bland sammen 1 ss dijonsennep og 1 ss honning (gjerne akasiehonning). Rør i 5 ss hvitvinseddik og bland så i ca 1,5 dl olivenolje under omrøring. Smak til med salt og pepper.

Kok potetene til de er møre (hvor lenge, kommer an på hva slags poteter, og hvor store de er. Pass på at de ikke koker i stykker. Når potetene er litt avkjølt, deler du de i to eller fire, avhengig av størrelsen. Skyll og kutt endene av reddikene, og del dem i tynne skiver. Skyll og kutt vårløken i tynne skiver, og skyll og finhakk bladpersillen. Bland alt sammen - gjerne mens potetene fremdeles er litt lunkne, så trekker de til seg mer av smakene fra vinaigretten.

Potetsalat med crème fraiche og sitron

Du trenger (til 4 personer)

  • 700 g poteter
  • 2 dl crème fraiche, lettrømme eller yoghurt
  • 1/2 sitron
  • Salt og pepper

Denne er superenkel - kok potetene til de er akkurat møre, avkjøl og del i passende deler. Bland sammen med créme fraichen (eller om du heller velger å bruke rømme eller yoghurt for en litt lettere variant), sitron og smak til med salt og pepper.

Tips!

Du kan som sagt variere potetsalaten etter hva du har i kjøleskapet, eller hva du skal servere den til. Skal du lage fisk, kan du smaksette potetsalaten med gressløk, dill og kapers. Til kylling passer det bra å bytte ut persille med estragon og timian. Og skal du lage en skikkelig greasy storfe- eller svinerett, kan du blande i mais og bacon i potetsalaten.

For mer grillinspirasjon, sjekk våre grilloppskrifter som vi har samlet her.

Del

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.

Nyeste poster

Nyeste poster
Godtlevert bilde
20.12.2022
Bowl har blitt en populær rett de siste årene, og er ikke vanskelig å lage selv. Det er en morsom rett som kan varieres i all uendelighet, men fellesnevneren er gjerne næringsrike, fargerike og sunne råvarer som danderes i en bolle. Her får du oppskriften på to varianter – en frokostbowl og en quinoabowl med beter og grønnkål.
Godtlevert bilde
20.11.2022
Det blir ikke ordentlig jul uten ribbe eller pinnekjøtt. Julemiddagene som fyller huset med fantastiske dufter og julestemning. Kokketeamet i Godtlevert har satt sammen to bugnende julekasser med alt du trenger til ribbe- eller pinnekjøttmiddagen. Vi er stolte av å kunne si at alt i kassene er fra norske leverandører. Gjør julen litt enklere ved å bestille årets ribbe- eller pinnekjøttkasse fra Godtlevert.
Godtlevert bilde
07.11.2022
Fredagstacoen. Kanskje vår aller største favoritt. Faktisk spiser så mange som over 80% av nordmenn taco minst en gang i måneden. Og all ære til den klassiske norske fredagstacoen. Men meksikansk mat byr jo på så mye mer enn det.