Slik lager du fårikål
Marius

Marius

Kokken bak Velg Selv

Slik lager du fårikål

Nok til å invitere venner på middag. Skulle du ha noe til overs smaker fårikål ypperlig dagen etter og.

Ingredienser

  • 2 kg kål
  • 2,5 kg bog, nakkestykker av lam/får – i skiver
  • 3-4 ss hel sort pepper
  • 1-3 ss salt
  • Vann
  • Eventuelt 3-4 ss mel til jevning
  • 1,5 kg poteter
  • Evt. rørte tyttebær

Fremgangsmåte

Del hodekålen i båter eller skiver, ca. 3 cm tykke. La gjerne litt av bunnen på kålhodet sitte igjen når du deler opp kålen. Da slipper du å ende opp med en "grøt" av kål og får en gryte med fine sammenhengende kålbiter.

Legg kjøtt og kål lagvis i en gryte og start alltid med kjøttet. Bruk gjerne stykker med mest fett først, med fettet vendt ned i bunnen av kjelen. Salt og pepperkorn drysses mellom lagene. Liker du den jevnet strør du også en spiseskje mel mellom hvert lag.

Hell på vann så det dekker. Kok opp, skum forsiktig av skummet, men la fettet flyte fritt på toppen. La fårikålen trekke videre på svak varme til kjøttet er mørt. Normalt ca. 2 timer. Kjøttet er mørt når det løsner fra benet. Sett over potetene når det gjenstår ca 20 min koketid dersom du skal spise med en gang.

Serveres med kokte poteter og evt. rørte tyttebær til de som foretrekker det.

Les også

Bringebærsmoothie

Metervare

Milkshake

Tilbehør til sommerens pølser

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo

Last ned appen

iOS og Android
ios logo
google play store logo