Crispy squashtacos
med chilistekt kjøttdeig og picco de galloNy oppskrift
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
4 pers
4 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olivenolje
- olje
- pepper
- salt
- vann
Grønn squash
2 stk
Revet ost
100 g
Olivenolje
1 ss
Tomat
1 stk
Koriander
1 bunt
Rødløk
1 stk
Lime
1 stk
Hjertesalat
1 stk
Tortillachips
1 pakke
Kjøttdeig
550 g
Røkt chilimix
½–1 pakke
Vann
2–3 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 566 kcal
- Fett:
- 37 g
- Karbohydrater:
- 21 g
- Protein:
- 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 225 grader varmluft.
Skyll og kutt squashene i tynne skiver. Strø den revne osten på et stekebrett med bakepapir, og legg squashskivene over sånn at de overlapper. Ringle over litt olivenolje, og krydre med salt og pepper. Stek squashen i ovnen i omtrent 20 minutter, eller til squashen er gyllen.
Skyll tomaten og korianderen, og skrell rødløken. Kutt tomten i små terninger, og finhakk korianderen og rødløken. Ha det hele i en serveringsskål, og smak til med saft fra limen, salt og pepper.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kjøttdeigen i omtrent 2 minutter på hver side, slik at den får en stekeskorpe. Del kjøttdeigen i mindre biter, og stek den til den er gjennomstekt. Krydre med ønsket mengde av chilimiksen og litt salt, og vend inn 2–3 ss vann. Kok opp, skru ned til lav varme, og hold kjøttdeig varm frem til servering.
Legg et nytt bakepapir oppå squashen, og snu forsiktig. Fjern bakepapiret fra osten, og stek det hele videre i oven i 5 minutter, til osten også er gyllen. Kutt squashtacosene i firkanter før servering.
Skyll og kutt salaten i grove strimler. Fyll squashtacosene med kjøttdeigen, salaten og picco de galloen, og topp med tortillachipsene.
God middag!