Stekt skrei med kål og hvitvinssaus

Stekt skrei med kål og hvitvinssaus

Ny oppskrift
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • salt
  • pepper
Potetmos
500 g
(Laktose)
Skreifilet
375 g
(Fisk)
Hodekål
300 g
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Hvitvinssaus
1 pakke
(Fisk, Laktose)
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du har en sitron liggende, riv over sitronskall rett før servering.

Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med potetmos i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet når den er ferdig kokt, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen over i en serveringsbolle. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Skjær kål i tynne strimler, kutt sjalottløk i tynne skiver og finhakk hvitløk.
Ha olje i en middels varm kjele og stek sjalottløk til den blir blank. Tilsett 1 ss smør, kål og hvitløk og stek det hele til kålen faller sammen.  
Skyll fisken i kaldt vann, tørk den lett med papir og krydre den med salt og pepper. Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek fisken i pannen i 2-3 minutter, snu den forsiktig, tilsett smør og stek fisken videre i 2–3 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på stykkene. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. 
Ha sausen over i en kjele og varm forsiktig opp under omrøring.
Server stekt skrei med kål og hvitvinssaus.
God middag!