Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk
Basisvarer:
- Smør
- olje
- salt
- pepper
Potetmos
500 g
Skreifilet
375 g
Hodekål
300 g
Banansjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Hvitvinssaus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du har en sitron liggende, riv over sitronskall rett før servering.
Kok opp en stor kjele med vann, legg posen med potetmos i vannet og la den koke i omtrent 15 minutter. Løft posen opp av vannet når den er ferdig kokt, hold i den med et kjøkkenhåndkle og klipp opp på toppen. Hell potetmosen over i en serveringsbolle. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
Skjær kål i tynne strimler, kutt sjalottløk i tynne skiver og finhakk hvitløk.
Ha olje i en middels varm kjele og stek sjalottløk til den blir blank. Tilsett 1 ss smør, kål og hvitløk og stek det hele til kålen faller sammen.
Skyll fisken i kaldt vann, tørk den lett med papir og krydre den med salt og pepper. Ha olje i en middels varm stekepanne, og stek fisken i pannen i 2-3 minutter, snu den forsiktig, tilsett smør og stek fisken videre i 2–3 minutter. Steketiden er avhengig av tykkelsen på stykkene. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Ha sausen over i en kjele og varm forsiktig opp under omrøring.
Server stekt skrei med kål og hvitvinssaus.
God middag!