Pasta med tomat- og baconsaus med ricotta
25-30

Pasta med tomat- og baconsaus med ricotta

Ingredienser

Allergener

    Basisvarer

      Allergeninformasjon

      Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

      Slik gjør du

      Tips fra kokken:

      Har du litt rosmarin, smaker det veldig godt i denne tomatsausen med bacon.

      1. Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta.
      2. Stek bacon i en blanding av olje og smør i en middels varm jernkjele eller stekepanne med høye kanter. Stek baconet til det er gyllent og sprøtt. Ta det ut av pannen, men behold stekefettet.
      3. Stek kjøttdeigen i samme panne som du stekte baconet i. Når kjøttdeigen er brunet, ha baconet tilbake i pannen og dryss over ønsket mengde gresk krydder. Hell på hakkede tomater og vann. La det koke på lav varme.
      4. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær squash i halvmåner. Stek løk og hvitløk i en stekepanne med olje i 4–5 minutter til løken er blank. Tilsett squash og stek videre i 5–6 minutter. Tilsett grønnsakene i tomatsausen. Kok opp og la det hele trekke i 4–5 minutter på lav varme. Smak til med salt og pepper. Bland inn ønsket mengde ricotta.
      5. Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 7–9 minutter. Sil vannet av pastaen og vend inn sausen.
      6. Server pasta med bacon, ricotta og tomatsaus, gjerne med godt brød ved siden av.