Ingredienser
2 pers
Allergener
Basisvarer
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Har du litt rosmarin, smaker det veldig godt i denne tomatsausen med bacon.
- Sett over en kjele med rikelig, lettsaltet vann til koking av pasta.
- Stek bacon i en blanding av olje og smør i en middels varm jernkjele eller stekepanne med høye kanter. Stek baconet til det er gyllent og sprøtt. Ta det ut av pannen, men behold stekefettet.
- Stek kjøttdeigen i samme panne som du stekte baconet i. Når kjøttdeigen er brunet, ha baconet tilbake i pannen og dryss over ønsket mengde gresk krydder. Hell på hakkede tomater og vann. La det koke på lav varme.
- Finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær squash i halvmåner. Stek løk og hvitløk i en stekepanne med olje i 4–5 minutter til løken er blank. Tilsett squash og stek videre i 5–6 minutter. Tilsett grønnsakene i tomatsausen. Kok opp og la det hele trekke i 4–5 minutter på lav varme. Smak til med salt og pepper. Bland inn ønsket mengde ricotta.
- Kok pastaen al dente, altså med en fast kjerne. Det tar omtrent 7–9 minutter. Sil vannet av pastaen og vend inn sausen.
- Server pasta med bacon, ricotta og tomatsaus, gjerne med godt brød ved siden av.