Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk
Basisvarer
- olje
- vann
- sukker/honning
- olivenolje
- salt
- pepper
Bacalaosaus og grønnsaker
Poteter
350 g
Løk
1 stk
Rød paprika
1 stk
Rød chili
½ stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Tomatpuré
2 ss
Moste tomater
1 flaske
Vann
1–2 dl
Oliven
1 pakke
Sukker/honning
½ ts
Fisk
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
375 g
Tilbehør
Kruspersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 0 kcal
- Fett 0 g
- Karbohydrater 0 g
- Protein 0 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Retten bacalao har sin opprinnelse fra Portugal, og det sies at den kom til Kristiansund på begynnelsen av 1800-tallet, via en fiskeoppkjøper fra Baskerland i Spania. Ordet bacalao betyr rett og slett «torsk». I denne oppskriften har vi byttet ut klippfisk med torsk, og bacalaoen er tomatisert, slik vi kjenner den best her i Norge. For en litt raskere rett, stek fisken i en stekepanne med olje i 3–4 minutter på hver side. Server gjerne grovt brød ved siden av.
- Kok opp vann til poteter.
- Kutt potetene (behold skallet på), løk og paprika i tynne skiver. Finhakk chili og hvitløk.
- Kok potetskivene i omtrent 10 minutter, hell av vannet og la potetene dampe litt av seg.
- Stek løk, paprika, chili og hvitløk blanke i en stor kjele med litt olje. Tilsett tomatpuré, og fres videre i 2 minutter. Ha i moste tomater (passata), vann og oliven. La sausen småkoke i 15–20 minutter. Du kan justere sausen med litt vann. Rør de forkokte potetene inn i tomatsausen. Smak til med en klype sukker, salt og pepper.
- Skyll fisken, og tørk av med papir. Krydre fiskestykkene med litt pepper. Fisken er saltet fra før. Trykk fiskestykkene litt ned i sausen som småkoker, og la fisken trekke under lokk i omtrent 10–12 minutter.
- Skyll persillen, og rist av vannet. Finhakk persillen, og strø den over retten ved servering.
- Server bacalao med lettsaltet torsk, poteter, grønnsaker og oliven. Ha over litt olivenolje og nykvernet pepper.
- Torsk: 125 g Bacalaogrønnsaker og poteter: 350 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).