Bacalao med lettsaltet torsk, oliven og persille
30-35
Roede

Bacalao med lettsaltet torsk, oliven og persille

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basisvarer

  • olje
  • vann
  • sukker/honning
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Bacalaosaus og grønnsaker

poteter
Poteter
350 g
løk
Løk
1 stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
rød chili
Rød chili
½ stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Olje
1 ss
Tomatpuré
2 ss
moste tomater
Moste tomater
1 flaske
Vann
1–2 dl
oliven
Oliven
1 pakke
Sukker/honning
½ ts

Fisk

lettsaltet torskefilet
Lettsaltet torskefilet (Fisk)
375 g

Tilbehør

Kruspersille
1 bunt
Olivenolje
1 ss
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Retten bacalao har sin opprinnelse fra Portugal, og det sies at den kom til Kristiansund på begynnelsen av 1800-tallet, via en fiskeoppkjøper fra Baskerland i Spania. Ordet bacalao betyr rett og slett «torsk». I denne oppskriften har vi byttet ut klippfisk med torsk, og bacalaoen er tomatisert, slik vi kjenner den best her i Norge. For en litt raskere rett, stek fisken i en stekepanne med olje i 3–4 minutter på hver side. Server gjerne grovt brød ved siden av.

  1. Kok opp vann til poteter.
  2. Kutt potetene (behold skallet på), løk og paprika i tynne skiver. Finhakk chili og hvitløk.
  3. Kok potetskivene i omtrent 10 minutter, hell av vannet og la potetene dampe litt av seg. 
  4. Stek løk, paprika, chili og hvitløk blanke i en stor kjele med litt olje. Tilsett tomatpuré, og fres videre i 2 minutter. Ha i moste tomater (passata), vann og oliven. La sausen småkoke i 15–20 minutter. Du kan justere sausen med litt vann. Rør de forkokte potetene inn i tomatsausen. Smak til med en klype sukker, salt og pepper.
  5. Skyll fisken, og tørk av med papir. Krydre fiskestykkene med litt pepper. Fisken er saltet fra før. Trykk fiskestykkene litt ned i sausen som småkoker, og la fisken trekke under lokk i omtrent 10–12 minutter.
  6. Skyll persillen, og rist av vannet. Finhakk persillen, og strø den over retten ved servering.
  7. Server bacalao med lettsaltet torsk, poteter, grønnsaker og oliven. Ha over litt olivenolje og nykvernet pepper.
  1. Torsk: 125 g Bacalaogrønnsaker og poteter: 350 g Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).