Fiskeburger med guacamole og meksikansk agurksalat
20-25
Roede

Fiskeburger med guacamole og meksikansk agurksalat

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • laktose,
  • sulfitt,
  • egg,
  • sennep,
  • gluten,
  • fisk,
  • peanøtter,
  • nøtter,
  • selleri

Basisvarer

  • sukker/honning
  • salt
  • pepper

Fiskeburger

Fiskeburgere (Fisk, Selleri, Sennep, Laktose)
500 g
Hamburgerbrød (Gluten, Peanøtter, Nøtter, Sesamfrø, Egg, Laktose)
2 stk
tomatsalsa
Tomatsalsa
85 g

Guacamole

guacamole
Guacamole
1 pakke
klasetomat
Klasetomat
1 stk

Agurksalat med meksikansk grillkrydder

agurk
Agurk
1 stk
Sukker/honning
1 ts
lime
Lime
½–1 stk
mexican BBQ
Mexican BBQ (Sulfitt)
½–1 pakke

Grønnsaker

spinat
Spinat
50 g
rødløk
Rødløk
½ stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Fiskeburgerne kan grilles, pannestekes eller varmes i stekeovnen. Om tiden er knapp, kan grønnsakene kuttes opp og blandes til en rask salat.

  1. Sett på stekeovnen til 180 grader varmluft. Legg fiskekakene i en ildfast form, ha på 1 dl varmt vann. Varm fiskekakene i ovnen i 10–15 minutter.
  2. Kutt tomat i terninger, og bland sammen med guacamolebasen. 
  3. Kutt agurk i tynne strimler, eller riv den på et rivjern. Bland sammen agurk, meksikansk grillkrydder, sukker/honning, limesaft, litt salt og pepper. Du kan blande inn meksikansk grillkrydder i agurksalaten til de voksne, og lage agurksalat uten meksikansk grillkrydder til de minste. Sett til side. 
  4. Skyll og tørk spinat. Kutt rødløk i tynne skiver. Legg grønnsakene på en tallerken. 
  5. Varm hamburgerbrødene i ovnen i 3–4 minutter før servering.
  6. Server fiskeburger med guacamole, tomatsalsa, spinat, rødløk og meksikansk agurksalat.
  1. Fiskeburger: 150 g Hamburgerbrød: ½ stk Salat: Agurksalat: 75 g Guacamole: 2 ss Salsa: 1 ss Energiinnhold: ca. 400 kcal. For deg som registrerer måltidene i Roede-appen eller roede.com, registrer middagen i porsjoner: 1. Søk etter oppskrift 2. Legg inn antall porsjoner (ikke mengde i gram).