Kyllinglårtandoori med nanbrød og raita
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
1 pers
1 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- extra virgin olivenolje
Kyllinglår
260 g
Løk
½ stk
Hakkede tomater
½–1 boks
Tandoori masala kryddermiks
½ pose
Salt
Nanbrød
1 pakke
Restaurantsalat
½–1 pakke
Tomat
1 stk
Extra virgin olivenolje
2 ss
Sitron
½ stk
Raita
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett 3 ss naturell yoghurt i tomatsausen når kyllingen er ferdig stekt. Det vil gi en rundere og fyldigere smak. For en vri på nanbrødene, finhakk hvitløk og bland den med olje. Pensle hvitløksoljen på brødene før du steker dem i ovnen.
Varm opp ovnen til 220 grader varmluft.
Hakk løken. Bland sammen løk, hakkede tomater og halvparten av tandoorikrydderet. Ha kyllinglårene i en ildfast form. Kutt dem gjerne i leddet og i skinnet for å kutte ned på steketiden. Dryss over litt salt og ønsket mengde tandoorikrydder. Gni krydderet godt inn i kyllingen. Ha på tomatblandingen. Sett formen i ovnen og stek kyllingen til den er gjennomstekt. Det tar omtrent 25–30 minutter (se tips).
Stek nanbrødene i ovnen i 2–3 minutter (se tips).
Skyll salaten og tørk den lett. Del tomaten i biter og ha den i en bolle sammen med salaten. Ha på olivenolje og sitronsaft rett før servering.
Server tandoorikyllinglår med nanbrød, salat og raita.
Ta vare på resten av sausen. Tilsett 2 dl vann,1 liten boks med kokosmelk og eventuelt mer krydder om du ønsker. Kok opp og ha i rester av grønnsaker du har i kjøleskapet. Mmm, en deilig indisk grønnsaksuppe!
God middag!