Aubergine- og fetasalat med hummus, egg og pitabrød
Ny oppskrift
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sesamfrø·
- Laktose·
- Sulfitt·
- Egg·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Bakepapir (kan sløyfes)
- olje
- pepper
- salt
Aubergine
1 stk
Tomat
1 stk
Agurk
½–1 stk
Bladpersille
1 pakke
Fetaost
100 g
Sitron
½–1 stk
Egg
2 stk
Pitabrød
4 stk
Hummus
1 pakke
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Krydre auberginen med litt spisskummen før steking for en ekstra spennende smak.
Varm opp ovnen til 230 grader varmluft, og sett på en kjele med vann til koking av egg.
Kutt aubergine i terninger. Fordel aubergineterningene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek auberginen i ovnen i ca. 15 minutter.
Kok eggene i 7–8 minutter. Avkjøl de ferdigkokte eggene i kaldt vann, skrell dem og del dem i båter.
Kutt tomat og agurk i terninger. Finhakk bladpersille. Bland det hele sammen i en serveringsbolle, og vend inn aubergineterningene når de er ferdig stekt. Smuldre fetaost over salaten med fingrene. Smak til med sitronsaft. Topp salaten med eggebåter, og smak til med salt og pepper.
Skru ned temperaturen i ovnen. Varm pitabrødene i ovnen som anvist på pakken.
Fyll pitabrødene med salat og hummus, eller server pitabrød og hummus ved siden av salaten. God middag!
God middag!