Laks med agurksalat og gressløkrømme
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- salt
- sukker
- eplesidereddik
- vann
- solsikke-/rapsolje
Poteter
500 g
Litt salt
Agurk
1 stk
Salt
1/2 ts
Sukker
1 ss
Eplesidereddik
4 ss
Vann
0,5 dl
Brokkoli
½ stk
Laksefilet med skinn
350 g
Salt
Solsikke-/rapsolje
1 ss
Rømmekolle
1 pakke
Gressløk
½ pakke
Salt
Sitron i båter
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Tilsett litt sennep og honning i agurksalaten for en annen vri. Laksen kan også pannestekes om du heller ønsker det. Start da med skinnsiden ned i 3–4 minutter, snu over og stek i 2–3 minutter til. Tilsett en spiseskje smør som du øser over fisken.
Varm opp ovnen til 200 grader varmluft.
Kok opp poteter i lettsaltet vann, skru ned til medium varme og la potetene trekke seg møre. Det tar omtrent 20–25 minutter.
Kok opp en kjele med lettsaltet vann til koking av brokkoli.
Skjær agurk i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller mandolin, og legg skivene i en bolle. Bland sammen salt, sukker, eddik og vann, og hell laken over agurkskivene. La bollen stå på benken frem til servering. Smak gjerne til med litt pepper om du liker det.
Skyll laksen i kaldt vann og tørk den lett med papir. Legg laksen i en ildfast form og krydre med salt og pepper. Sett formen i ovnen og stek laksen i 8–10 minutter (se tips).
Kok brokkolien i 3–4 minutter og hell av vannet. Kutt en halv sitron i båter.
Skyll, tørk og finhakk gressløk. Vend gressløken inn i rømmen og smak til med salt og pepper.
Server bakt laks med agurksalat, brokkoli, kokte poteter, sitronbåter og gressløkrømme.
God middag!