Dampet laks med poteter, agurksalat og rømme

Dampet laks med poteter, agurksalat og rømme

Retten har ingen vurdering
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk

Basisvarer:
  • Vann
  • salt
  • hele sorte pepperkorn
  • laurbærblad
  • sukker
  • eplesidereddik
Småpoteter
500 g
Vann
2 l
Salt
4 ts
Hele sorte pepperkorn
10 stk
Sitron
Dill
1/2 pakke
Laurbærblad
2 stk
Laksefilet
400 g
(Fisk)
Vann
2-5 ss
Salt
1 ts
Agurk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesidereddik
2 ss
Sitron
1/2 stk
Ekstra lettrømme
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: N/A
  • Fett: N/A
  • Karbohydrater: N/A
  • Protein: N/A
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Legg i de tykkeste fiskestykkene først, de trenger lengst tid. Tiden avhenger av størrelsen på stykkene. Har du ikke epleeddik kan du fint bruke vanlig 7 % eddik, men bruk da gjerne litt mindre. Vannmengden avhenger av hvor syrlig du ønsker agurksalaten.

Sett over poteter i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20 minutter.
Finsnitt dillbukettene og ta vare på stilkene til kokelaken. Skjær halve sitronen i skiver.
Ha vann, salt, pepperkorn, sitronskiver, dillstilker og laurbærblad i en vid kjele og kok opp. Trekk kjelen til side og la kokelaken trekke i noen minutter.
Skjær agurk i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller mandolin, og legg skivene i en bolle.
Bland salt, sukker, eddik og vann etter ønsket smak, hell blandingen over agurken og la bollen stå på benken frem til servering (se tips).
Kok opp kokelaken igjen, legg i laksen og la den trekke i 4-8 minutter.
Når fisken er ferdig, løft den ut og damp den tørr i noen sekunder på et rent håndkle eller kraftig kjøkkenpapir som ikke loer.
Dryss dill over fisken, og server med rømme og sitronbåter.
God middag!