Dampet laks med poteter, agurksalat og rømme
Retten har ingen vurdering
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk
Basisvarer:
- Vann
- salt
- hele sorte pepperkorn
- laurbærblad
- sukker
- eplesidereddik
Småpoteter
500 g
Vann
2 l
Salt
4 ts
Hele sorte pepperkorn
10 stk
Sitron
Dill
1/2 pakke
Laurbærblad
2 stk
Laksefilet
400 g
Vann
2-5 ss
Salt
1 ts
Agurk
1 stk
Sukker
1 ss
Eplesidereddik
2 ss
Sitron
1/2 stk
Ekstra lettrømme
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Legg i de tykkeste fiskestykkene først, de trenger lengst tid. Tiden avhenger av størrelsen på stykkene. Har du ikke epleeddik kan du fint bruke vanlig 7 % eddik, men bruk da gjerne litt mindre. Vannmengden avhenger av hvor syrlig du ønsker agurksalaten.
Sett over poteter i lettsaltet vann. Kok potetene til de er møre, det tar omtrent 20 minutter.
Finsnitt dillbukettene og ta vare på stilkene til kokelaken. Skjær halve sitronen i skiver.
Ha vann, salt, pepperkorn, sitronskiver, dillstilker og laurbærblad i en vid kjele og kok opp. Trekk kjelen til side og la kokelaken trekke i noen minutter.
Skjær agurk i tynne skiver, gjerne med en ostehøvel eller mandolin, og legg skivene i en bolle.
Bland salt, sukker, eddik og vann etter ønsket smak, hell blandingen over agurken og la bollen stå på benken frem til servering (se tips).
Kok opp kokelaken igjen, legg i laksen og la den trekke i 4-8 minutter.
Når fisken er ferdig, løft den ut og damp den tørr i noen sekunder på et rent håndkle eller kraftig kjøkkenpapir som ikke loer.
Dryss dill over fisken, og server med rømme og sitronbåter.
God middag!