Spicy søtpotet- og gulrotsuppe
med pepperonipølse og vårløk4.25 (108)
Under 20 min
7 Ingredienser
En frisk suppe av søtpotet med litt sting i, toppet med deilig sprøstekt pepperonipølse og finsnittet vårløk. Yoghurten gjør suppen mildere hvis du ønsker det.
En frisk suppe av søtpotet med litt sting i, toppet med deilig sprøstekt pepperonipølse og finsnittet vårløk. Yoghurten gjør suppen mildere hvis du ønsker det.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Rug·
- Melk
Basisvarer:
- Olje
- salt
- pepper
Søtpotet- og gulrotsuppe
700 g
Chiliflak
½–1 pakke
Rustikke multibrød
1–2 stk
Yoghurt naturell
75 g
Vårløk
½–1 pakke
Svarte bønner
½–1 pakke
Pepperoni
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 797 kcal
- Fett: 31 g
- Karbohydrater: 95 g
- Protein: 35 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ved å ha pepperonien i en kald stekepanne, for så å sette opp temperaturen, vil du varme opp pepperonien ekstra forsiktig. Da vil den slippe mer fett og blir enklere å få sprø. Du kan også strimle pepperonien.
Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La suppen koke i minst 5 minutter, så den blir ordentlig varm. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene og salt.
Skyll vårløken, og kutt den i tynne ringer. Sil og skyll bønnene.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek pepperonien i et par minutter, til den har sluppet litt av fettet. Ha i bønnene, og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper, og vend inn vårløken rett før servering.
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Topp suppen med pepperoniblandingen, og server yoghurten og de nystekte multibrødene til.
God middag!