Spicy søtpotet- og gulrotsuppe med pepperonipølse og vårløk

Spicy søtpotet- og gulrotsuppe

med pepperonipølse og vårløk
4.25 (108)
Under 20 min
7 Ingredienser
En frisk suppe av søtpotet med litt sting i, toppet med deilig sprøstekt pepperonipølse og finsnittet vårløk. Yoghurten gjør suppen mildere hvis du ønsker det.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olje
  • salt
  • pepper
Søtpotet- og gulrotsuppe
700 g
(Melk, Laktose)
Chiliflak
½–1 pakke
Rustikke multibrød
1–2 stk
(Hvete, Rug)
Yoghurt naturell
75 g
(Melk, Laktose)
Vårløk
½–1 pakke
Svarte bønner
½–1 pakke
Pepperoni
100 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 797 kcal
  • Fett: 31 g
  • Karbohydrater: 95 g
  • Protein: 35 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ved å ha pepperonien i en kald stekepanne, for så å sette opp temperaturen, vil du varme opp pepperonien ekstra forsiktig. Da vil den slippe mer fett og blir enklere å få sprø. Du kan også strimle pepperonien.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.
Hell suppen over i en kjele, og kok opp på middels varme under omrøring. La suppen koke i minst 5 minutter, så den blir ordentlig varm. Smak til med ønsket mengde av chiliflakene og salt. 
 Skyll vårløken, og kutt den i tynne ringer. Sil og skyll bønnene. 
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje (se tips). Stek pepperonien i et par minutter, til den har sluppet litt av fettet. Ha i bønnene, og stek videre i et par minutter. Smak til med salt og pepper, og vend inn vårløken rett før servering. 
Stek multibrødene som anvist på pakken.
Topp suppen med pepperoniblandingen, og server yoghurten og de nystekte multibrødene til.
God middag!