Linguine med persilledressing, bacon og fetaost

Linguine med persilledressing, bacon og fetaost

4.11 (830)
Under 20 min
9 Ingredienser
En frisk og lett pastarett med masse godsaker. Sprøtt bacon, feta, saftige tomater og en god persillepesto, for å nevne noe.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Olivenolje
  • salt
  • pepper
  • olje
Linguine
200 g
(Hvete)
Bladpersille
1 bunt
Hvitløksfedd
½ stk
Sitron
1 stk
Olivenolje
½–1 dl
Tomat
1 stk
Fetaost
100 g
(Melk, Laktose)
Ruccola
50 g
Rødløk
1 stk
Baconterninger
150 g
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 946 kcal
  • Fett: 52 g
  • Karbohydrater: 79 g
  • Protein: 40 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered pastaen som anvist på pakken.
 Skrell og kutt rødløken i båter. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek baconet i et par minutter, til det er gyllent og sprøtt. Tilsett løken, og stek videre i omtrent 2 minutter, til løken er gyllen.
Skyll tomaten, og kutt den og fetaosten i terninger. Skyll og tørk ruccolaen.
 Skyll persillen, og ha den i et litermål. Skrell hvitløken, og ha den og ½–1 dl olivenolje i litermålet. Kjør blandingen glatt med en stavmikser. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen, og vend inn persilledressingen.
 Topp pastaen med løken, baconet, tomaten, fetaosten og ruccolaen ved servering.
God middag!