Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Litt salt
- solsikke-/rapsolje
- smør
- salt
- sukker
- vann
- evt. nykvernet sort pepper
Sous vide-poteter
1 pakke
Litt salt
Laksefilet
350 g
Solsikke-/rapsolje
2 ss
Smør
2 ss
Salt
Agurk
1 stk
Sitronsaft
2 ss
Sukker
1 ss
Vann
1 dl
Litt salt
1 ts
Evt. nykvernet sort pepper
Sitron i båter
¼ stk
Rømmekolle
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: N/A
- Fett: N/A
- Karbohydrater: N/A
- Protein: N/A
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Du kan også bruke hvitvins- eller epleeddik i agurksalaten.
Finn frem alle ingrediensene. Kok opp en kjele med vann. Ta frem stekepanne, salatbolle, kniv, mandolin eller ostehøvel og skjærefjøl.
Legg pakken med poteter i vannet og la den koke i omtrent 10–15 minutter.
Varm opp en stekepanne med olje. Legg i fisken og stek den i 3–4 minutter. Snu fisken, ha i smør og la den steke i 3–4 minutter til. Krydre med salt og pepper.
Riv agurk i skiver med en mandolin eller ostehøvel over en salatbolle. Rør sammen sitronsaft, sukker, vann og salt. Vend laken inn med agurkskivene. Krydre gjerne med nykvernet sort pepper om du liker det. Del resten av av den halve sitronen i båter.
Server pannestekt laks med kokte poteter, agurksalat, sitron i båter og rømme.
God middag!