Teriyakibakt laks i hjertesalat med mango, koriander og jasminris
15-20
Laktosefri

Teriyakibakt laks i hjertesalat med mango, koriander og jasminris

Fersk og fet laks med søt og salt teriyakisaus og frisk og sødmefylt mango er en uslåelig kombinasjon.

Ingredienser

Allergener
  • Sesamfrø,
  • egg,
  • sennep,
  • fisk,
  • hvete,
  • soya

Basisvarer

    Ris

    jasminris
    Jasminris
    135 g

    Teriyakibakt laks

    laksefilet
    Laksefilet (Fisk)
    270 g
    teriyakisaus
    Teriyakisaus (Soya, Sesamfrø, Hvete)
    1 pakke

    Tilbehør

    mango
    Mango
    1 stk
    tomat
    Tomat
    1 stk
    hjertesalat
    Hjertesalat
    1 stk
    koriander
    Koriander
    1 bunt
    lime
    Lime
    1 stk
    chilimajones
    Chilimajones (Egg, Sennep)
    1 pakke
    Næringsinnhold per porsjon
    • Energi 936 kcal
    • Fett 50 g
    • Karbohydrater 85 g
    • Protein 37 g
    Allergeninformasjon

    Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

    Slik gjør du

    Tips fra kokken:

    Vil du ikke bruke salatbladene som skåler? Del bladene i biter, og bland dem sammen med mango- og tomatterningene.

    1. Sett stekeovnen på 230 grader varmluft. 
    2. Ris: Tilbered risen som anvist på pakken. 
    3. Teriyakibakt laks: Skjær laksen i terninger, og ha terningene i en smurt ildfast form. Vend inn teriyakisausen, og stek laksen i ovnen i omtrent 4 minutter, eller til fisken er gjennomstekt. 
    4. Tilbehør: Skrell mangoen, fjern stenen og kutt ønsket mengde av mangokjøttet i terninger. Skyll og kutt tomaten i terninger. Plukk bladene av hjertesalaten, og skyll salatbladene i kaldt vann. Fordel salatbladene utover et serveringsfat. Skyll og grovhakk korianderen, og kutt limen i båter. 
    5. Fyll salatbladene med risen, laksen og tomat- og mangoterningene. Server chilimajonesen, korianderen og limebåtene til retten.