Lettsaltet torsk med smørdampet kål, rotmos og sprøstekt pepperoni
Glutenfri

Lettsaltet torsk med smørdampet kål, rotmos og sprøstekt pepperoni

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Vann
  • smør
  • olje
  • pepper
  • salt
Rotmos
500 g
(Melk, Laktose)
Lettsaltet torskefilet
325 g
(Fisk)
Vann
1 l
Grønnkål
200 g
Finsnittet hodekål
150 g
Sjalottløk
1 stk
Pepperoni
100 g
Smør
2 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 600 kcal
  • Fett: 35 g
  • Karbohydrater: 25 g
  • Protein: 47 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

For ekstra god smak på rotmosen, kan du varme den opp i en liten kjele sammen med 1 ss smør, og smake til med salt.

Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann til posjering av fisken. 
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med rotmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skru av varmen på platen fra punkt 1. La fisken trekke i vannet i 6–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
 Fjern stilken fra grønnkålen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek grønnkålen og hodekålen i 2–3 minutter. Tilsett litt vann, og la det hele dampe under lokk i 2–3 minutter, til kålen har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
 Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt, til løken er gyllen.
Ha rotmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!