Glutenfri
Lettsaltet torsk med smørdampet kål, rotmos og sprøstekt pepperoni
Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Vann
- smør
- olje
- pepper
- salt
Rotmos
500 g
Lettsaltet torskefilet
325 g
Vann
1 l
Grønnkål
200 g
Finsnittet hodekål
150 g
Sjalottløk
1 stk
Pepperoni
100 g
Smør
2 ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 600 kcal
- Fett: 35 g
- Karbohydrater: 25 g
- Protein: 47 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
For ekstra god smak på rotmosen, kan du varme den opp i en liten kjele sammen med 1 ss smør, og smake til med salt.
Kok opp en kjele med omtrent 1 liter vann til posjering av fisken.
Kok opp en kjele med vann. Legg posen med rotmos i vannet, og la den småkoke i omtrent 15 minutter.
Skru av varmen på platen fra punkt 1. La fisken trekke i vannet i 6–10 min, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Fjern stilken fra grønnkålen. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje og smør. Stek grønnkålen og hodekålen i 2–3 minutter. Tilsett litt vann, og la det hele dampe under lokk i 2–3 minutter, til kålen har falt litt sammen. Smak til med salt og pepper.
Skrell og kutt løken i tynne skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek pepperonien i omtrent 2 minutter. Vend inn løken og 2 ss smør, og stek det hele videre i omtrent 1 minutt, til løken er gyllen.
Ha rotmosen over i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
God middag!