Laksefrikadeller med agurk- og fennikelsalat og pepperrotdressing
Glutenfri

Laksefrikadeller med agurk- og fennikelsalat og pepperrotdressing

Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Milde og saftige laksefrikadeller gjør det enkelt å få barna til å like fisk. Topp dem med kremet pepperrotdressing, så har du en deilig familiefavoritt!

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • pepper
  • salt
  • smør
  • sukker
Poteter
350 g
Agurk
1 stk
Fennikel
½ stk
Salt
1 ts
Sukker
2 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Dill
½ pakke
Laksefrikadeller
360 g
(Fisk, Melk, Laktose)
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
(Melk)
Pepperrotdressing
1 pakke
(Sulfitt, Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
733 kcal
Fett:
42 g
Karbohydrater:
57 g
Protein:
31 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Hvis du foretrekker det, kan du lage klassiske dillknuste poteter. Lag en hvit saus. Kutt de ferdigkokte potetene i terninger og finhakk dillen. Vend potetene og dillen inn i den hvite sausen.

 Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll og kutt agurken og fennikelen i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Bland sammen 1 ts salt, 2 ss sukker og 4 ss eddik i en skål. Vend agurken og fennikelen inn i laken, og la agurksalaten stå på benken frem til servering.
 Skyll og finhakk dillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek laksefrikadellene i 2–3 minutter på hver side. Ha dillen i stekepannen, og klem over saften fra sitronen. Snu frikadellene, og øs smøret og dillen over fisken. Krydre med salt og pepper.
Server pepperrotdressingen til retten. 
God middag!