Glutenfri
Laksefrikadeller med agurk- og fennikelsalat og pepperrotdressing
Ny oppskrift
Under 30 min
7 Ingredienser
Milde og saftige laksefrikadeller gjør det enkelt å få barna til å like fisk. Topp dem med kremet pepperrotdressing, så har du en deilig familiefavoritt!
Milde og saftige laksefrikadeller gjør det enkelt å få barna til å like fisk. Topp dem med kremet pepperrotdressing, så har du en deilig familiefavoritt!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- pepper
- salt
- smør
- sukker
Poteter
350 g
Agurk
1 stk
Fennikel
½ stk
Salt
1 ts
Sukker
2 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Dill
½ pakke
Laksefrikadeller
360 g
Sitron
½ stk
Smør
1 ss
Pepperrotdressing
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi:
- 733 kcal
- Fett:
- 42 g
- Karbohydrater:
- 57 g
- Protein:
- 31 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du foretrekker det, kan du lage klassiske dillknuste poteter. Lag en hvit saus. Kutt de ferdigkokte potetene i terninger og finhakk dillen. Vend potetene og dillen inn i den hvite sausen.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og kutt agurken og fennikelen i tynne skiver med en ostehøvel eller mandolin. Bland sammen 1 ts salt, 2 ss sukker og 4 ss eddik i en skål. Vend agurken og fennikelen inn i laken, og la agurksalaten stå på benken frem til servering.
Skyll og finhakk dillen. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek laksefrikadellene i 2–3 minutter på hver side. Ha dillen i stekepannen, og klem over saften fra sitronen. Snu frikadellene, og øs smøret og dillen over fisken. Krydre med salt og pepper.
Server pepperrotdressingen til retten.
God middag!