Pannestekt lyr med stekt løk, gulrøtter og kremet fiskesaus med sitron og vårløk

Pannestekt lyr med stekt løk, gulrøtter og kremet fiskesaus med sitron og vårløk

Retten har ingen vurdering
Under 30 min
6 Ingredienser
Lyr er en anvendelig og smakfull fisk. Servert med stekt løk og kremet fiskesaus er dette en god, norsk tradisjonsrett, og en velkjent klassiker.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • hvetemel
  • olje
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Gul løk
1 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Lyrfilet
375 g
(Fisk)
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Smør
1 ss
(Melk)
Kremet fiskesaus med sitron
1 pakke
(Fisk, Melk, Laktose)
Vårløk
½ pakke
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 582 kcal
  • Fett: 25 g
  • Karbohydrater: 52 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Klem litt saft fra sitronen over retten før servering.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. 
Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrotstavene med potetene de siste 6–7 minuttene av potetenes koketid. Hell av vannet, og vend inn 1 ss smør, salt og pepper. Legg et lokk over kjelen.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i 1 ss smør. Stek løken under lokk i 3–5 minutter, og vend om 3–4 ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Krydre fisken med salt og pepper. Ha 2 ss hvetemel i en dyp tallerken, og vend fiskestykkene i melet.
Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i 1 ss smør og litt olje. Legg den panerte fisken i stekepannen, skru ned til middels varme og stek fisken i omtrent 6–8 minutter på begge sider, til den er gyllen. Fisken er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Ha løken tilbake i pannen med fisken.
Skyll og kutt vårløken i tynne skiver. Varm sausen forsiktig opp i en kjele sammen med vårløken.
God middag!
God middag!