Glutenfri
Krydderbakt kveite med potetpuré og stekte grønnsaker
4.24 (160)
Under 45 min
8 Ingredienser
Server litt hverdagsluksus til familien med kveite, bacon og sopp. En middagsrett som garantert blir populær.
Server litt hverdagsluksus til familien med kveite, bacon og sopp. En middagsrett som garantert blir populær.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- olivenolje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
- olje
Poteter
350 g
Lettmelk
1¼ dl
Smør
½ ss
Kveitefilet m/skinn
325 g
Kryddermiks med sennep og dill
½–1 pakke
Olivenolje
1 ss
Aromasopp
100 g
Rødkål
300 g
Baconterninger
150 g
Sitron
1 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 576 kcal
- Fett: 23 g
- Karbohydrater: 41 g
- Protein: 51 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Kok potetene med skallet på hvis du ønsker en potetpuré med mer smak og konsistens.
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell potetene hvis du vil, og kok dem i usaltet vann i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Sil vannet av potetene når de er gjennomkokte, og la dem dampe seg tørre i kjelen. Bruk en visp eller miksmaster, og mos potetene sammen med ½ ss smør. Spe på med melken, litt etter litt, mens du rører, til potetpureén har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
Legg fiskestykkene utover et stekebrett med bakepapir. Ha kryddermiksen, salt, pepper og 1 ss olivenolje over fisken. Stek fisken midt i ovnen i omtrent 12 minutter, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Fjern skinnet før servering.
Børst soppen fri for jord, og del den i to eller fire avhengig av størrelsen. Kutt rødkålen i strimler. Varm opp en tørr stekepanne til middels varme, og stek baconet i omtrent 4 minutter, til det er sprøtt. Ha litt olje i stekepannen hvis baconet er magert. Legg baconet på en tallerken, og stek soppen i baconfettet i omtrent 4 minutter, til den er gyllen. Tilsett rødkålen og baconet, og stek videre i omtrent 2 minutter. Smak til med saften fra halve sitronen.
Kutt resten av sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!