Hakkebøf med soppsaus og grov potet- og sellerimos

Hakkebøf med soppsaus og grov potet- og sellerimos

4.05 (368)
Under 45 min
7 Ingredienser
Nyt denne danske tradisjonsretten en dag du har litt ekstra tid. Familien vil juble over de trivelige kjøttkakene vi har adoptert fra nabolandet.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk
    ·
  • Soya
    ·
  • Selleri

Basisvarer:
  • Melk
  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Sellerirot
300 g
(Selleri)
Melk
1 dl
(Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Rødbeter
2 stk
Gulrøtter
2 stk
Kjøttdeig
300 g
Soppsaus
1 pakke
(Soya, Hvete, Melk, Laktose)
Bladpersille
1 bunt
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 679 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 57 g
  • Protein: 39 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft.
 Skrell og kutt potetene i to. Skrell og kutt selleriroten i store biter. Kok potetene og selleriroten i usaltet vann 15–20 minutter, til de er gjennomkokte.
 Skrell og kutt rødbetene og gulrøttene i gove biter. Fordel grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er møre.
 Sil vannet av potetene og sellerien, og la dem dampe av seg i kjelen. Bruk en visp eller stapper, og mos potetene sammen med 1 ss smør. Spe på med 1 dl melk, litt etter litt, mens du rører, til potet- og sellerimosen har ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.
 Form kjøttdeigen til to tykke hakkebøfer, og krydre med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stekk hakkebøfene i 2 minutter på hver side. Skru ned til middels varme, og stek bøfene videre i 5–6 minutter på hver side. Snu dem gjerne flere ganger. La hakkebøfene hvile frem til servering.
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
 Skyll persillen, rist av vannet, og grovhakk den. Server persillen til retten.
God middag!