Glutenfri
Urtekylling med fløtepoteter og tomatsalat
4.1 (321)
Under 40 min
7 Ingredienser
Saftig kylling, fløyelsmyke poteter og frisk salat er nydelig hverdagsmat. Denne retten lager nesten seg selv, perfekt når du har andre ting å gjøre.
Saftig kylling, fløyelsmyke poteter og frisk salat er nydelig hverdagsmat. Denne retten lager nesten seg selv, perfekt når du har andre ting å gjøre.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
- olje
- olivenolje
Rødløk
1 stk
Kyllingbryst med skinn
300 g
Urtemiks
1 pakke
Fløtepoteter
400 g
Brokkoli- og blomkålbuketter
150 g
Hjertesalat
1 stk
Tomater
2 stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 454 kcal
- Fett: 16 g
- Karbohydrater: 35 g
- Protein: 41 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft.
Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Krydre kyllingbrystene med urtemiksen, salt og pepper. Varm opp en stekepanne til middels varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen med skinnsiden ned i 2–3 minutter. Snu kyllingen, og stek den i omtrent 2 minutter på den andre siden.
Ha fløtepotetene og rødløken over i en smurt ildfast form, og legg kyllingbrystene på toppen med skinnsiden opp. Stek kyllingformen i ovnen i 15–20 minutter. Ha brokkoli- og blomkålbukettene i formen når det gjenstår 5 minutter av steketiden. La kyllingen hvile i et par minutter før servering.
Skyll, tørk og kutt hjertesalaten i strimler. Del tomatene i terninger. Bland sammen salaten, tomatene, litt olivenolje, salt og pepper i en salatbolle.
God middag!
God middag!