Thailandsk rød curry med kylling og ris
Laktosefri
Glutenfri

Thailandsk rød curry

med kylling og ris
4.28 (117)
Under 45 min
11 Ingredienser
Denne enkle, men smakfulle middagen er en deilig thailandsk klassiker. Smaker av kokos, sitrongress og kaffirlime gjør retten helt uimotståelig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soya

Basisvarer:
  • Olje
  • sukker
  • vann
Jasminris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
320 g
Gulrot
1 stk
Sukkererter
150 g
Rød paprika
1 stk
Koriander
1 bunt
Kokoskrem
1 pakke
Rød currypaste
½ pakke
Kaffirlimeblader
1 stk
Hønsebuljong
1 pakke
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Vann
1 dl
Sukker
1 ts
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
712 kcal
Fett:
26 g
Karbohydrater:
77 g
Protein:
42 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i mindre biter. Skrell og kutt gulroten i tynne skiver. Skyll, rens og kutt sukkerertene i to på tvers. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 3–4 minutter, til den er gyllen, og legg den over på en tallerken. Ha gulroten og paprikaen i pannen, og stek det i 2–3 minutter. Ha kyllingen tilbake i pannen, og tilsett ønsket mengde av currypasten. Stek det hele i 1–2 minutter. Tilsett kokoskremen, kaffirlimebladene, hønsebuljongen, 1 dl vann og 1 ts sukker. Kok opp, og smak til med soyasausen og litt saft fra limen. Ha i sukkerertene det siste minuttet av koketiden, og topp retten med korianderen før servering.  
God middag!