Thailandsk rød curry med kylling og ris
Laktosefri
Glutenfri

Thailandsk rød curry med kylling og ris

4.28 (117)
Under 45 min
10 Ingredienser
Denne enkle, men smakfulle middagen er en deilig thailandsk klassiker. Smaker av kokosmelk, sitrongress og kaffirlime gjør retten helt uimotståelig.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Soya

Basisvarer:
  • Sukker
  • olje
Jasminris
135 g
Utbenet kyllinglår u/skinn
350 g
Gulrot
1 stk
Sukkererter
150 g
Rød paprika
1 stk
Koriander
1 bunt
Kokosmelk
1 stor boks
Rød currypaste
1 pakke
Kaffirlimeblader
1 stk
Glutenfri soyasaus
1 pose
(Soya)
Sukker
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 960 kcal
  • Fett: 52 g
  • Karbohydrater: 77 g
  • Protein: 45 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

 Tilbered risen som anvist på pakken.
 Skjær kyllingen i mindre biter. Skrell og kutt gulrøttene i tynne skiver. Skyll, rens og kutt sukkerertene i to på tvers. Skyll, rens og kutt paprikaen i strimler. Skyll, tørk og grovhakk korianderen.
 Varm opp en vid kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Tilsett ¼ av kokosmelken, og la den koke i 5–6 minutter, eller til den skiller seg. Rør inn ønsket mengde av currypasten og kyllingen. Kok kyllingen i 3–4 minutter. Ha i resten av kokosmelken og 3 av kaffirlimebladene. La den røde curryen småkoke i 20–25 minutter. Smak til med ½ ss sukker og soyasausen. Ha i gulroten, paprikaen og resten av kaffirlimebladene. La curryen småkoke 3–5 minutter. Ha i sukkerertene det siste minuttet av koketiden, og topp retten med korianderen.  
Vel bekomme!
God middag!