Sitruskrydret kylling i pitabrød med friske grønnsaker, salat og yoghurtdressing

Sitruskrydret kylling i pitabrød med friske grønnsaker, salat og yoghurtdressing

4.19 (125)
Under 30 min
10 Ingredienser
Fyll pitabrødene med kyllingen, de friske, sprø grønnsakene og den lette yoghurtdressingen, og spis retten med hendene. En sunn og god middag for hele familien.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Hvete
    ·
  • Rug
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • pepper
  • olje
  • olivenolje
  • vann
  • smør
Skivet kyllingfilet
300 g
Sitruskrydder
1 pakke
(Sulfitt)
Hvitløksfedd
1 stk
Agurk
½ stk
Yoghurt naturell
150 g
(Melk, Laktose)
Rødløk
½ stk
Agurk
½ stk
Tobladssalat
50 g
Pitabrød
4 stk
(Hvete, Rug)
Maiskorn
160 g
Vann
1 dl
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 723 kcal
  • Fett: 12 g
  • Karbohydrater: 93 g
  • Protein: 60 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Smak til yoghurtdressingen med litt limesaft og finhakket persille.

Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skjær kyllingen i strimler. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek kyllingen i 5–6 minutter, til den er gjennomstekt. Krydre kyllingen med sitruskrydderet, litt salt og pepper.
 Skrell og finhakk hvitløken. Skyll agurken, og grovriv halve på et rivjern. Bruk hendene til å presse ut litt av vannet. Bland sammen hvitløken, agurken og yoghurten i en serveringsskål, og smak til med salt og pepper.
Kok opp en kjele med 1 dl lettsaltet vann. Sil laken av maiskornene, og kok dem i vannet i 3–4 minutter, til vannet har kokt inn i maisen. Ha i 1 ss smør, og stek maisen i 1–2 minutter.
 Skrell og kutt løken og resten av agurken i små terninger. Ha den smørstekte maisen, løken, agurken og salaten i hver sin serveringsskål. Smak til salaten med salt og olivenolje.
 Fukt pitabrødene, og stek dem i ovnen i 4–6 minutter før servering.
Fyll pitabrødene med kyllingen, yoghurtdressingen, den smørstekte maisen og grønnsakene.
God middag!