Stekt torsk med bacon, grønn ertepuré  og poteter
15-20

Stekt torsk med bacon, grønn ertepuré og poteter

Ingredienser

Allergener
  • Fisk

Basisvarer

  • salt
  • smør

Poteter og gulrot

sous vide-poteter
Sous vide-poteter
400 g
Gulrot i skiver
1 pakke
Salt

Ertepuré

grønne erter
Grønne erter
250 g
Smør
1 ss
Salt

Torsk og bacon

Baconterninger
150 g
torskefilet
Torskefilet (Fisk)
375 g
Salt
Smør
2 ss
sitron i båter
Sitron i båter
½–1 stk
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 0 kcal
  • Fett 0 g
  • Karbohydrater 0 g
  • Protein 0 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Gjør det som tar lengst tid først, det står alltid først i oppskriften. Du trenger ikke å vente på at potetene skal koke før du går videre til neste steg. Tilsett gjerne litt sitronsaft i smøret.

  1. Forberedelser: Kok opp vann i en kjele med lokk til koking av poteter og gulrot. Kok også opp en kjele med vann til erter. Sett klar en stekepanne. Finn frem alle ingrediensene.
  2. Legg potetene i det kokende vannet og la dem småkoke i 10–15 minutter. Kok gulrotskivene sammen med potetene de siste 5–6 minuttene.
  3. Stek baconet gyllent i en stekepanne, og legg det til side på en tallerken. Ha litt smør i den samme stekepannen og stek fisken i 2–4 minutter på hver side. Krydre den med salt og pepper. Ha deretter baconet tilbake i pannen.
  4. Kok ertene i 2 minutter. Hell av vannet, men spar på litt av det i en liten kopp slik at du etterpå kan justere konsistensen. Kjør sammen ertene med en stavmikser. Ha i smør, juster med kokevann og smak til med salt og pepper. Du kan også servere ertene hele i stedet for å lage en puré.
  5. Server stekt torsk med baconsmør, kokte gulrøtter, grønn ertepuré, poteter og sitronbåter.