Laktosefri
Glutenfri
Pannestekt torskefilet med chorizosjy og sellerirotpuré
Retten har ingen vurdering
Under 45 min
9 Ingredienser
Torsken og den salte og smaksrike chorizosjyen smelter i munnen. Den milde sellerirotpuréen samler smakene i retten, en perfekt smakskombinasjon.
Torsken og den salte og smaksrike chorizosjyen smelter i munnen. Den milde sellerirotpuréen samler smakene i retten, en perfekt smakskombinasjon.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Melk·
- Selleri
Basisvarer:
- Melk
- smør
- olje
- salt
- pepper
- bakepapir (kan sløyfes)
Poteter
350 g
Gulrøtter
2 stk
Hvitløksfedd
1 stk
Sellerirot
300 g
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Torskefilet
325 g
Chorizo
50–100 g
Pinjekjerner
1 pakke
Smør
1 ss
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 603 kcal
- Fett: 28 g
- Karbohydrater: 43 g
- Protein: 45 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Fisken kan også ovnsbakes på 180–200 grader varmluft. Legg fisken i en ildfast form, og fordel smøret, chorizoen og pinjekjernene over. Stek fisken i ovnen i 8–10 minutter.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft, og kok opp en kjele med lettsaltet vann.
Skyll og kutt potetene i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i litt grovere skiver. Skrell og grovhakk hvitløken. Fordel potetene og gulrøttene på et stekebrett med bakepapir, og vend inn hvitløken, litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i omtrent 20–25 minutter, til de er gylne og møre.
Kutt skallet av selleriroten, og kutt den i terninger. Kok selleriroten i vannet fra punkt 1 i omtrent 10 minutter, til den er gjennomkokt. Hell av vannet, og la den dampe seg tørr i kjelen. Tilsett ½ dl melk og 1 ss smør. Kjør selleriroten til en puré med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Skyll fisken i kaldt vann, og tørk den lett. Skjær chorizoen i strimler. Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Legg fisken i pannen, krydre med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side. Tilsett chorizoen og pinjekjernene underveis. Ha i 1 ss smør mot slutten av steketiden. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken, den er ferdig når den flaker seg ved et lett trykk med fingeren.
Skyll, tørk og finhakk persillen. Strø persillen over retten ved servering. Kutt sitronen i båter, og server båtene til retten.
God middag!