Kyllingconfit med ovnsbakte poteter, maiskrem og soppsaus
4.37 (231)
Under 30 min
6 Ingredienser
Denne maiskremen smaker nydelig til de saftige kyllinglårene, og med soppsaus med smak av umami, er dette skikkelig hverdagsluksus.
Denne maiskremen smaker nydelig til de saftige kyllinglårene, og med soppsaus med smak av umami, er dette skikkelig hverdagsluksus.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Hvete·
- Melk·
- Soya
Basisvarer:
- Melk
- smør
- bakepapir (kan sløyfes)
- salt
- pepper
- olje
Pastinakk
1 stk
Poteter
350 g
Konfiterte kyllinglår med estragon og sitron
550 g
Maiskorn
1 pakke
Melk
½ dl
Smør
1 ss
Soppsaus
1 pakke
Persille
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 840 kcal
- Fett: 51 g
- Karbohydrater: 52 g
- Protein: 42 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Hvis du synes det blir for tidkrevende å lage maiskremen, kan du steke maisen raskt i en stekepanne med litt smør i stedet.
Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
Skrell og kutt pastinakken i staver på langs. Skyll og kutt potetene i båter. Fordel pastinakken og potetene utover et stekebrett med bakepapir, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek grønnsakene i ovnen i 20–25 minutter, eller til de er gjennomstekte.
Stek kyllinglårene på toppen av grønnsakene de siste 8–10 minuttene av grønnsakenes steketid, eller til kyllingen er gjennomvarm.
Sil laken av maisen. Kok opp ½ dl melk og 1 ss smør i en liten kjele, og tilsett maisen. La det hele småkoke i 2–3 minutter. Kjør blandingen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Ha sausen i en liten kjele, og varm opp på middels varme under omrøring.
Skyll og finhakk persillen, og strø den over grønnsakene ved servering.
God middag!