Seifilet med stekt løk, hvit saus og gulrøtter

Seifilet med stekt løk, hvit saus og gulrøtter

4.06 (218)
Under 30 min
5 Ingredienser
Dette er en norsk klassiker som har dype røtter i norske hjem. Sei med stekt, søt løk og hvit saus er en familiefavoritt.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Smør
  • olje
  • sukker
  • hvetemel
  • salt
  • pepper
Poteter
350 g
Gulrøtter
400 g
Gul løk
2 stk
Smør
1 ss
(Melk)
Olje
1 ss
Sukker
1 ts
Seifilet
325 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Olje
1 ss
Hvetemel
2 ss
(Hvete)
Bechamelsaus
250 g
(Melk, Laktose)
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 710 kcal
  • Fett: 29 g
  • Karbohydrater: 74 g
  • Protein: 38 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Kok potetene i 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte. Skrell og kutt gulrøttene i staver. Kok gulrøttene med potetene de siste 5 minuttene av koketiden.
Skrell og kutt løken i skiver. Varm opp en stekepanne eller kjele til middels varme, og ha i 1 ss smør, 1 ss olje og 1 ts sukker. Ha i løken når det freser i pannen, og legg på et lokk. Stek løken i 10–12 minutter, eller til den er gyllen. Vend på løkskivene 3–4 ganger underveis. Smak til med salt og pepper. Ha løken over på en tallerken.
Varm opp stekepannen fra punkt 2 til middels høy varme, og tilsett 1 ss olje og 1 ss smør. Vend fisken i 2 ss hvetemel, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Krydre med salt og pepper. 
Hell sausen over i en liten kjele, og kok opp på middels varme under omrøring.
God middag!
God middag!