Urtepanert flyndrefilet med sitron- og persillelinguine

Urtepanert flyndrefilet med sitron- og persillelinguine

Ny oppskrift
Under 20 min
8 Ingredienser
Knasende sprø urtepanering gjør fisken uimotståelig. Enda bedre blir den med pasta laget med hvitløk, sitron, persille og salt, lagret Grana Padano-ost.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Fisk
    ·
  • Hvete
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Bakepapir (kan sløyfes)
  • olje
  • pepper
  • salt
  • smør
Urtepanert flyndrefilet
300 g
(Fisk, Hvete, Melk, Laktose)
Pasta
250 g
(Hvete)
Grønne erter
250 g
Kinesisk hvitløk
½ stk
Gul løk
1 stk
Bladpersille
1 bunt
Sitron
½ stk
Revet Grana Padano
1 pakke
(Egg, Melk)
Smør
1 ss
(Melk)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
936 kcal
Fett:
25 g
Karbohydrater:
126 g
Protein:
52 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ønsker du en mer kremet pasta, kan du tilsette litt fløte eller crème fraîche. Server gjerne en aioli, remulade eller majones ved siden av fisken.

Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
 Legg fisken på et stekebrett med bakepapir, og stek den i ovnen i 12–15 minutter, eller til den er gyllen og sprø.
Tilbered pastaen som anvist på pakken. Kok ertene med pastaen de 2 siste minuttene av koketiden. Sil vannet av den ferdigkokte pastaen.
 Skrell og finhakk hvitløken og løken. Skyll og finhakk all persillen. Finriv sitronskallet (bare det gule) på et rivjern. Varm opp kjelen fra punkt 3 til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek hvitløken og løken i omtrent 2 minutter. Ha pastaen tilbake i kjelen, og tilsett persillen, sitronskallet, Grana Padano-osten og 1 ss smør. La det hele surre i omtrent 3 minutter. Smak til med saft fra sitronen, salt og pepper. 
God middag!