Hjemmelaget lasagne med ruccola- og tomatsalat
4.14 (182)
Under 45 min
9 Ingredienser
Klassisk lasagne er en tidløs favoritt på middagsbordet. Denne er full av fyldig kjøttsaus og fløyelsmyk hvit saus. Det er bare å kose seg!
Klassisk lasagne er en tidløs favoritt på middagsbordet. Denne er full av fyldig kjøttsaus og fløyelsmyk hvit saus. Det er bare å kose seg!
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Hvete·
- Melk
Basisvarer:
- Smør
- hvetemel
- olivenolje
- olje
- salt
- pepper
Sjalottløk
1 stk
Kjøttdeig
300 g
Oregano
1 pakke
Moste tomater
1 flaske
Helmelk
3 dl
Smør
1 ss
Hvetemel
1 ss
Ferske pastaplater
½–1 pakke
Revet ost
100 g
Ruccola
50 g
Tomat
1 stk
Olivenolje
½ ss
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 1051 kcal
- Fett: 53 g
- Karbohydrater: 78 g
- Protein: 66 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Forbered lasagnen dagen før, og varm den opp i ovnen før servering for å spare tid.
Varm opp stekeovnen til 220 grader varmluft.
Skrell og finhakk sjalottløken. Varm opp en stekepanne til høy varme, og ha i litt olje. Stek løken i 1–2 minutter, til den er blank. Ha i kjøttdeigen, og stek videre i 3–4 minutter. Tilsett oreganokrydderet og de moste tomatene, og la det hele småkoke i 6–7 minutter. Smak til med salt og pepper.
Smelt 1 ss smør i en kjele på middels varme. Rør inn 1 ss hvetemel, og spe på med melken, litt og litt, under omrøring. Kok opp sausen, og la den småkoke på lav varme i 3–4 minutter. Smak til med salt.
Pensle en ildfast form med litt olje. Legg et lag med kjøttsaus i bunnen av formen, deretter et lag med lasagneplater, og til slutt et lag med hvit saus. Gjenta dette 2–3 ganger eller til det er tomt for kjøttsaus og hvit saus. Trykk platene godt ned, slik at sausen kommer helt ut i kantene og dekker platene. Topp lasagnen med osten, og stek den midt i ovnen i 20–25 minutter.
Skyll ruccolaen og tomaten. Tørk ruccolaen, og kutt tomaten i store biter. Bland ruccolaen og tomaten i en salatbolle, og vend inn ½ ss olivenolje og litt salt og pepper.
Buon appetito!
God middag!