Glutenfri
Ørret med reddik- og agurksalat, rømmedressing og kokte poteter
4.21 (87)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ørret med agurksalat er en gammel norsk klassiker, som stammer fra gårdene ved Lierelva. I kontraktene sto det at arbeiderne ikke skulle ha fisk mer enn 6 dager i uka.
Ørret med agurksalat er en gammel norsk klassiker, som stammer fra gårdene ved Lierelva. I kontraktene sto det at arbeiderne ikke skulle ha fisk mer enn 6 dager i uka.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Sulfitt·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- sukker
- eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
- vann
- smør
- pepper
- olje
Poteter
350 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Salt
1 ts
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Vann
8 ss
Ørretfilet
300 g
Smør
1 ss
Sitron
½ stk
Lettrømme
150 g
Persillade
1 pakke
Dill
1 bunt
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 599 kcal
- Fett: 33 g
- Karbohydrater: 38 g
- Protein: 37 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Dampet ørret smaker også nydelig: Kok opp 1 liter vann med 1 ss salt, et par pepperkorn og et laurbærblad. Ha ørreten i det kokende vannet, skru ned varmen, og sett på lokk. La fisken trekke i omtrent 10 minutter.
Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin til agurken. Ha 1 ts salt, 1 ss sukker, 4 ss eddik og 8 ss vann i en skål, og rør til sukkeret er oppløst. Vend agurken og reddikene i laken, og la reddik- og agurksalaten stå på benken frem til servering. Smak til med grovkvernet pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
Del sitronen i to. Bland rømmen og persilladen i en serveringsskål, og smak til med saften fra halve sitronen, salt og pepper.
Skyll, tørk og grovhakk dillen. Kutt resten av sitronen i båter. Server dillen og sitronbåtene til retten.
God middag!