Ørret med reddik- og agurksalat, rømmedressing og kokte poteter
Glutenfri

Ørret med reddik- og agurksalat, rømmedressing og kokte poteter

4.21 (87)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ørret med agurksalat er en gammel norsk klassiker, som stammer fra gårdene ved Lierelva. I kontraktene sto det at arbeiderne ikke skulle ha fisk mer enn 6 dager i uka. 

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Sulfitt
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Salt
  • sukker
  • eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
  • vann
  • smør
  • pepper
  • olje
Poteter
350 g
Agurk
1 stk
Reddiker
1 pakke
Salt
1 ts
Sukker
1 ss
Eplesider-, hvitvins- eller blank eddik
4 ss
Vann
8 ss
Ørretfilet
300 g
(Fisk)
Smør
1 ss
(Melk)
Sitron
½ stk
Lettrømme
150 g
(Melk, Laktose)
Persillade
1 pakke
(Sulfitt)
Dill
1 bunt
Sitron
½ stk
Næringsbergening (per porsjon)
  • Energi: 599 kcal
  • Fett: 33 g
  • Karbohydrater: 38 g
  • Protein: 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Dampet ørret smaker også nydelig: Kok opp 1 liter vann med 1 ss salt, et par pepperkorn og et laurbærblad. Ha ørreten i det kokende vannet, skru ned varmen, og sett på lokk. La fisken trekke i omtrent 10 minutter.

Kok potetene i omtrent 20–25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
 Skyll og kutt agurken og reddikene i tynne skiver. Bruk gjerne en ostehøvel eller mandolin til agurken. Ha 1 ts salt, 1 ss sukker, 4 ss eddik og 8 ss vann i en skål, og rør til sukkeret er oppløst. Vend agurken og reddikene i laken, og la reddik- og agurksalaten stå på benken frem til servering. Smak til med grovkvernet pepper.
Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Krydre fisken med salt og pepper, og stek den i 3–4 minutter på hver side, eller til den flaker seg ved et lett trykk med fingeren. Steketiden avhenger av tykkelsen på fisken. Tilsett 1 ss smør mot slutten av steketiden.
 Del sitronen i to. Bland rømmen og persilladen i en serveringsskål, og smak til med saften fra halve sitronen, salt og pepper.
Skyll, tørk og grovhakk dillen. Kutt resten av sitronen i båter. Server dillen og sitronbåtene til retten.
God middag!