30-40
Laktosefri
Glutenfri
Vegetar
Vegetariske street food-tacos med chilistekt sopp, mango og chilimajones
Tacos er en favoritt på mange norske middagsbord. Her får du den kjente, kjære og superdigge smaken, med en vegetarvri.
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Egg,
- sennep
Basisvarer
- olje
- salt
- pepper
- aluminiumsfolie
Topping
Kjerneblanding
1 pakke
Koriander
1 bunt
Chilistekt sopp og sorte bønner
Sjampinjong
200 g
Svarte bønner
1 pakke
Røkt chilimix
½–1 pakke
Maistortillaer
Maistortillaer
10 stk
Tilbehør
Lime
1 stk
Rød chili
1 stk
Reddiker
1 bunt
Rødløk
½ stk
Mango
½ stk
Chilimajones (Egg, Sennep)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 689 kcal
- Fett 33 g
- Karbohydrater 74 g
- Protein 25 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Varm opp stekeovnen til 210 grader varmluft. Pakk tortillalefsene inn i aluminiumsfolie, og varm dem i ovnen i 4–5 minutter før servering. Da sparer du litt tid.
- Topping: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek kjerneblandingen i 1–2 minutter, og ha den over i en skål. Skyll og grovhakk korianderen. Vend korianderen inn med kjerneblandingen når den er avkjølt.
- Chilistekt sopp og sorte bønner: Børst soppen fri for jord, og del dem i to. Sil og skyll bønnene. Tørk ut av stekepannen fra forrige punkt, og varm den opp til høy varme. Stek soppen i 3–4 minutter, til den har sluppet væske og blitt tørr igjen. Tilsett litt olje, bønnene og ønsket mengde av chilikrydderet, og stek videre i 3–4 minutter, til soppen er gyllen. Krydre med salt og pepper.
- Maistortillaer: Varm opp en stekepanne til middels høy varme, og stek tortillaene i 1–2 minutter på hver side. Pakk de stekte tortillaene inn i aluminiumsfolie slik at de holder seg varme frem til servering (se tips).
- Tilbehør: Skyll og kutt limen i båter. Skyll og kutt chilien og reddikene i tynne skiver. Skrell og kutt rødløken i tynne skiver. Skrell og del mangoen i små terninger. Fordel tilbehøret på et serveringsfat, eller i hver sine skåler. Sett sammen tacos etter eget ønske, og server chilimajonesen til retten.