Ovnsbakt torsk med egg, kokte poteter, grønnsaker og bechamelsaus
Glutenfri

Ovnsbakt torsk

med egg, kokte poteter, grønnsaker og bechamelsaus
Ny oppskrift
Under 35 min
7 Ingredienser
Her skal du ovnsbake torsken, slik at den blir ekstra saftig, servert med bechamelsaus, smakt til med sennep- og dillkrydder.

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktose
    ·
  • Egg
    ·
  • Sennep
    ·
  • Fisk
    ·
  • Melk

Basisvarer:
  • Pepper
  • salt
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Torskefilet
300 g
(Fisk)
Egg
1 stk
(Egg)
Bechamelsaus
250 g
(Melk, Laktose)
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
(Sennep)
Næringsbergening (per porsjon)
Energi:
498 kcal
Fett:
14 g
Karbohydrater:
53 g
Protein:
41 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Ovnsbak potetene, grønnsakene og fisken for mindre oppvask.

Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp lettsaltet vann i en stor kjele til potetene og grønnsakene. 
Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte.  
 Krydre fisken med salt og pepper, og fordel den i en smurt ildfast form. Stek fisken i ovnen i omtrent 10 minutter.    
Kok opp vann i en kjele. Kok egget i 8–9 minutter, da er det hardkokt. Hell av vannet, og avkjøl egget i kaldt vann. Skrell og grovhakk egget. 
 Kutt brokkolien i små buketter. Skrell og kutt brokkolistilken og gulrøttene i skiver. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 3 minuttene av koketiden.   
Hell sausen over i kjelen du brukte til å koke eggene i. Kok opp på middels varme under omrøring. Bland inn kryddermiksen før servering. 
Topp den ovnsbakte torsken med eggene, og server potetene, grønnsakene og sausen ti.
God middag!