Glutenfri
Ovnsbakt torsk med egg, kokte poteter, grønnsaker og bechamelsaus
4.08 (64)
Under 35 min
7 Ingredienser
Her skal du ovnsbake torsken, slik at den blir ekstra saftig, servert med bechamelsaus smakt til med sennep- og dillkrydder.
Her skal du ovnsbake torsken, slik at den blir ekstra saftig, servert med bechamelsaus smakt til med sennep- og dillkrydder.
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktose·
- Egg·
- Sennep·
- Fisk·
- Melk
Basisvarer:
- Salt
- pepper
Poteter
350 g
Brokkoli
1 stk
Gulrøtter
2 stk
Torskefilet
325 g
Egg
1 stk
Bechamelsaus
250 g
Kryddermiks med sennep og dill
1 pakke
Næringsbergening (per porsjon)
- Energi: 508 kcal
- Fett: 14 g
- Karbohydrater: 53 g
- Protein: 44 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Ovnsbak potetene, grønnsakene og fisken for mindre oppvask.
Varm opp stekeovnen til 200 grader varmluft. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann til potetene og grønnsakene.
Kok potetene i omtrent 25 minutter, eller til de er gjennomkokte.
Krydre fisken med salt og pepper, og fordel den i en smurt ildfast form. Stek fisken i ovnen i omtrent 10 minutter.
Kok opp en kjele med vann. Kok egget i 8–9 minutter, da er egget hardkokt. Hell av vannet, og avkjøl egget i kaldt vann. Skrell og grovhakk egget.
Kutt brokkolien i små buketter, skrell og kutt stilken i skiver. Skrell og kutt gulrøttene i skiver. Kok grønnsakene sammen med potetene de siste 4 minuttene av koketiden.
Hell sausen over i kjelen du brukte til å koke eggene i. Kok opp på middels varme under omrøring. Bland inn kryddermiksen før servering.
Topp den ovnsbakte torsken med eggene og server med potetene, grønnsakene og sausen.
God middag!