Blomkålbolognese med sopp og ruccola
20-30

Blomkålbolognese med sopp og ruccola

I denne bolognesen har vi byttet ut det tradisjonelle oksekjøttet med blomkål. Kos deg med en vegetarvariant av den klassiske favoritten.

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • hvete,
  • valnøtter,
  • melk,
  • nøtter

Basisvarer

  • smør
  • olje
  • salt
  • pepper
  • olivenolje

Blomkålbolognese

aromasopp
Aromasopp
200 g
valnøtter
Valnøtter (Valnøtter, Nøtter)
1 pakke
blomkål
Blomkål
1 stk
gul løk
Gul løk
½ stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
rød chili
Rød chili
1 stk
basilikum og oregano
Basilikum og oregano
1 pakke
tomatpuré
Tomatpuré
80 g
steinsoppesto
Steinsoppesto (Melk, Laktose)
1 glass

Fullkornslinguine

pasta
Pasta (Hvete)
250 g
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Smør (Melk)
2 ts

Servering

ruccola
Ruccola
100 g
bladpersille
Bladpersille
1 bunt
sitron
Sitron
½ stk
revet Grande Premium
Revet Grande Premium (Melk, Laktose)
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 994 kcal
  • Fett 42 g
  • Karbohydrater 117 g
  • Protein 37 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Har du litt rester av rødvin, tilsett det i sausen for en fyldigere smak. Hvis du ikke har kjøkkenmaskin, bruk en stavmikser, eller finhakk ingrediensene for hånd.

  1. Blomkålbolognese: Børst soppen fri for jord. Ha soppen og valnøttene over i en kjøkkenmaskin, og kjør til det blir til små biter, som ris. Ha det over på en tallerken. Kutt blomkålen i mindre biter. Ha blomkålen i kjøkkenmaskinen, og kjør den til ris. Gjør dette i flere omganger om nødvendig. Skrell løken og hvitløken. Kutt løken i terninger og finhakk hvitløken. Fjern frøene fra chilien, og kutt den i tynne skiver.
  2. Blomkålbolognese, fortsettelse: Varm opp en kjele til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek soppen, løken og basilikum- og oreganokrydderet i 3–4 minutter, til det er gyllent. Tilsett hvitløken, chilien, tomatpuréen og steinsoppestoen, og stek videre i omtrent 2 minutter. Ha i blomkålen, og stek i 4–5 minutter til, til den har festet seg litt i pannen. Rør om underveis. Smak til med salt og pepper.
  3. Fullkornslinguine: Tilbered pastaen som anvist på pakken. Spar på 2 dl av pastavannet. Bland den ferdigkokte pastaen med blomkålbolognesen. Ha i 2 ts smør, pastavannet og halvparten av Grande Premium-osten.
  4. Servering: Skyll ruccolaen og persillen, og grovhakk persillen. Skyll og tørk sitronen. Topp pastaen med resten av osten, og riv over litt av skallet fra sitronen. Strø over persillen og ruccolaen, og drypp litt olivenolje over.