Tunisisk shakshouka: tomatsaus med egg, ovnsbakt squash og rustikke multibrød
20-30

Tunisisk shakshouka: tomatsaus med egg, ovnsbakt squash og rustikke multibrød

Ordet shakshouka er arabisk slang, og betyr «en blanding». Ordet er hentet fra verbet «shakka», som betyr «å klumpe seg sammen».

Ingredienser

Allergener
  • Laktose,
  • egg,
  • sennep,
  • hvete,
  • rug,
  • melk

Basisvarer

  • vann
  • sukker
  • salt
  • pepper
  • olivenolje
  • olje

Ovnsbakt squash

squash
Squash
1 stk

Tomatsaus

sjalottløk
Sjalottløk
1 stk
kinesisk hvitløk
Kinesisk hvitløk
½ stk
rød paprika
Rød paprika
1 stk
middelhavskrydder
Middelhavskrydder (Sennep)
1 pakke
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
hakkede tomater
Hakkede tomater
1 boks
tomatpuré
Tomatpuré
80 g
Vann
2 dl
Sukker
1 ts

Shakshouka

egg
Egg (Egg)
4 stk

Tilbehør

rustikke multibrød
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
spinat
Spinat
50 g

Topping

fetaost
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
chiliflak
Chiliflak
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
  • Energi 551 kcal
  • Fett 19 g
  • Karbohydrater 63 g
  • Protein 32 g
Allergeninformasjon

Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen

Slik gjør du

Tips fra kokken:

Topp retten med litt tabascosaus for sterkere smak.

  1. Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
  2. Ovnsbakt squash: Skyll og kutt squashen i skiver. Fordel squashskivene utover i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek skivene i ovnen i 10–15 minutter. 
  3. Tomatsaus: Skrell sjalottløken og den halve hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken i terninger. Rens og kutt paprikaen i store terninger.  
  4. Tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen, 2 ts av middelhavskrydderet og 1 ts av chiliflakene i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er myke. Ha i hvitløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett deretter de hakkede tomatene, tomatpuréen, 2 dl vann, 1 ts sukker og litt salt og pepper. Skru ned varmen, og la tomatsausen småkoke under lokk i 10–15 minutter.
  5. Shakshouka: Ha de ovnsbakte squashskivene i tomatsausen. Lag deretter 4 fordypninger i overflaten på tomatsausen med en skje, og knekk et egg i hver fordypning. Legg på lokket igjen, og la det hele småkoke videre i 5–8 minutter.
  6. Tilbehør: Tilbered de rustikke multibrødene som anvist på pakken. Skyll spinaten, og ha den i en skål. Drypp litt olivenolje over spinaten, og server den til retten. 
  7. Topping: Smuldre fetaosten over shakshoukaen. Strø over ønsket mengde av chiliflakene over retten. Sett stekepannen rett på bordet, og dypp multibrødene i tomatsausen.