20-30
Tunisisk shakshouka: tomatsaus med egg, ovnsbakt squash og rustikke multibrød
Ordet shakshouka er arabisk slang, og betyr «en blanding». Ordet er hentet fra verbet «shakka», som betyr «å klumpe seg sammen».
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktose,
- egg,
- sennep,
- hvete,
- rug,
- melk
Basisvarer
- vann
- sukker
- salt
- pepper
- olivenolje
- olje
Ovnsbakt squash
Squash
1 stk
Tomatsaus
Sjalottløk
1 stk
Kinesisk hvitløk
½ stk
Rød paprika
1 stk
Middelhavskrydder (Sennep)
1 pakke
Chiliflak
½ pakke
Hakkede tomater
1 boks
Tomatpuré
80 g
Vann
2 dl
Sukker
1 ts
Shakshouka
Egg (Egg)
4 stk
Tilbehør
Rustikke multibrød (Hvete, Rug)
2 stk
Spinat
50 g
Topping
Fetaost (Melk, Laktose)
50 g
Chiliflak
½ pakke
Næringsinnhold per porsjon
- Energi 551 kcal
- Fett 19 g
- Karbohydrater 63 g
- Protein 32 g
Allergeninformasjon
Allergener er ment som veiledende informasjon og tar utgangspunkt i ingrediensene og ikke «spor av». Du må selv sjekke innholdet på varene du mottar i matkassen
Slik gjør du
Tips fra kokken:
Topp retten med litt tabascosaus for sterkere smak.
- Varm opp stekeovnen til 230 grader varmluft.
- Ovnsbakt squash: Skyll og kutt squashen i skiver. Fordel squashskivene utover i en ildfast form, og vend inn litt olje, salt og pepper. Stek skivene i ovnen i 10–15 minutter.
- Tomatsaus: Skrell sjalottløken og den halve hvitløken. Finhakk hvitløken, og kutt løken i terninger. Rens og kutt paprikaen i store terninger.
- Tomatsaus, fortsettelse: Varm opp en stor stekepanne til middels høy varme, og ha i litt olje. Stek løken, paprikaen, 2 ts av middelhavskrydderet og 1 ts av chiliflakene i omtrent 10 minutter, til grønnsakene er myke. Ha i hvitløken, og stek videre i omtrent 1 minutt. Tilsett deretter de hakkede tomatene, tomatpuréen, 2 dl vann, 1 ts sukker og litt salt og pepper. Skru ned varmen, og la tomatsausen småkoke under lokk i 10–15 minutter.
- Shakshouka: Ha de ovnsbakte squashskivene i tomatsausen. Lag deretter 4 fordypninger i overflaten på tomatsausen med en skje, og knekk et egg i hver fordypning. Legg på lokket igjen, og la det hele småkoke videre i 5–8 minutter.
- Tilbehør: Tilbered de rustikke multibrødene som anvist på pakken. Skyll spinaten, og ha den i en skål. Drypp litt olivenolje over spinaten, og server den til retten.
- Topping: Smuldre fetaosten over shakshoukaen. Strø over ønsket mengde av chiliflakene over retten. Sett stekepannen rett på bordet, og dypp multibrødene i tomatsausen.